Kinesiske virksomheder bruger 34 milliarder kroner på Nvidia AI-chips

Kinesiske virksomheder hamstrer chipsæt til AI-systemer hos Nvidia af frygt for at stå med håret postkassen, når USA blokerer for salget fra 2024.

Kinesiske virksomheder bruger 34 milliarder kroner på Nvidia AI-chips

Nvidia har efter sigende modtaget en strøm af ordrer fra kinesiske internetgiganter på chipsæt til AI-systemer. Virksomhederne vil hurtigt opbygge lagre af udstyr på grund af frygt for, at USA kan stramme eksportreglerne yderligere.

Financial Times rapporterer, at Tencent, Alibaba, Baidu og ByteDance har placeret ordrer hos Nvidia til en værdi af 5 milliarder dollars, knap 34 milliarder kroner, på grafikprocessorenheder (GPU’er), som skal leveres senere i år og i 2024.

Se også: Billig bredbånd

Får den svage version af premium-GPU

Ordrerne omfatter 100.000 A800-processorer, som tilsyneladende er den svækkede version af Nvidias A100 GPU til datacentre.

Den mere kraftfulde processor er ikke tilgængelig for kinesiske virksomheder på grund af eksisterende amerikanske eksportregler.

Se også: Kina overgår snart USA som teknologisk supermagt

USA blokerer for salg til kinesiske virksomheder fra 2024

I slutningen af 2022 blokerede USA for, at kinesiske virksomheder kunne købe avancerede halvledere og udstyr til chipproduktion. I denne uge annoncerede USA et forbud mod, at indenlandske virksomheder investerer i Kinas AI- og kvantecomputersektorer fra 2024.

Der er også blevet foretaget massebestillinger på grund af frygt for GPU-mangel, der er drevet af stigende efterspørgsel, tilføjede Financial Times.

Se også: Nyheder om hardware

Kan ikke træne AI-chatbots uden Nvidia

En unavngiven Baidu-medarbejder fortalte nyhedsmediet, at de ikke vil være i stand til at træne stort anlagte sprogmodeller som ChatGPT og Googles Bard uden Nvidia.

De kinesiske virksomheder er dog i gang med at udvikle deres egne AI-baserede sprogmodeller, som skal konkurrere med OpenAI’s ChatGPT og Googles Bard.

Nvidia var tidligt ude med at sætte tempoet på AI-markedet, og deres GPU’er bruges i stigende grad af store teknologivirksomheder til at udvikle AI-modeller på store sprog.

Der er dog begyndt at komme mere konkurrence på markedet, hvor AMD forsøger at få fodfæste.