Vi tænder for varmen, når temperaturen daler under 13°C

En ny undersøgelse fra den tyske virksomhed tado° viser, at tænder for varmen, når temperaturen udenfor falder til under 13°C.

Vi tænder for varmen, når temperaturen daler under 13°C

En ny undersøgelse fra den tyske virksomhed tado, der fremstiller intelligente systemer til styring af indeklimaet, viser, at den gennemsnitlige dansker først tænder for varmen, når temperaturen udenfor falder til under 13°C, men særlig ét sted i landet er de ekstra hårdføre, når det handler om at modstå kulden.

Den gennemsnitlige udendørstemperatur, der får folk i Sønderborg til at tænde for varmen, når sommeren er forbi, skal nemlig helt ned på 10,5°C, hvilket er hele 2°C lavere end i byer som København, Århus og Ålborg, hvor der bliver tændt for varmen, når udendørstemperaturen ligger på lige omkring 12,5°C. Odenseanerne viser sig sammen med esbjergenserne at udgøre den mest kuldskære del af befolkningen, da man i disse byer allerede tænder for varmen, når den gennemsnitlige udendørstemperatur når 13°C.

Some like it hot

Når først der er tændt for varmen, viser undersøgelsen, at århusianerne sammen med indbyggerne i Rønne er dem der har den højeste gennemsnitlige indendørstemperatur, her ryger varmen i hjemmet nemlig helt op på over 22°C, når det bliver koldt udenfor. Mens indbyggerne i Sønderborg igen viser sig at være hårdføre, når kulden står for døren, her ryger den gennemsnitlige indendørstemperatur nemlig kun op på 20,5°C. På landsbasis foretrækker vi en gennemsnitlig indendørstemperatur på 21,5 °C.

En grad gør en forskel

Opvarmning og nedkøling i huse og større byggerier tegner sig for halvdelen af EU’s energiforbrug, og mere end tre fjerdedele af energiforbruget i hjemmet forbruges på opvarmning og varmt vand. Undersøgelser fra Energy Saving Trust har vist, at det at skrue temperaturen ned med blot 1°C kan medføre en besparelse på 700 kroner om året på en gennemsnitlig husholdnings varmeregning. Derudover kan man ved at benytte intelligente termostater sørge for, at enkelte værelser eller hele huset kun opvarmes, når der er nogen hjemme, hvilket i sig selv kan give besparelser på varmeregningen på op til en tredjedel.

Når det gælder de miljømæssige hensyn, er der også store gevinster at hente ved at vi benytter de intelligente termostater. I 2018 alene energibesparede tado brugere således, hvad der svarer til den mængde energi, som kan produceres på 1.200 tennisbaner med solfangeranlæg. 

Tado fremhæver i pressemeddelelsen selvfølgelig fordelene ved deres smarte termostater, som vi også har testet her på Mobilsiden.dk. Linket til testen finder du herunder:

Test: tado Smart radiatortermostat V3+