Rygter giver iPhone 15 Ultra 8K-video og Dynamic Island til alle

Rygter om iPhone 15 siger, at alle modeller får Dynamic Island-funktionen, mens Pro Max bliver til Ultra og får større batteriforbedring.

Rygter giver iPhone 15 Ultra 8K-video og Dynamic Island til alle

Rygter om iPhone 15?! Allerede nu? I må ha’ tabt sutten – sådan sidder der sikkert et par stykker og tænker lige nu. Det er jo kun godt et par uger siden, Apple lancerede dette års iPhone 14-modeller.

Jo jo, men nu er vi jo et tech-medie og vi er ikke for fine til at stikke hånden ned i rygte-hvepseboet i god tid. Det er klart, at vi bringer rygter om iPhone 15 til torvs allerede nu…

Faktisk havde vi allerede hørt flere rygter om iPhone 15, inden iPhone 14-serien overhovedet blev lanceret.

Pro Max bliver til Ultra

Et af de rygter, der florerer, er, at der kan komme lidt ændringer på navngivningen, så Pro Max-modellen i stedet får navnet Ultra.

Det giver god mening, da Ultra-navnet passer bedre sammen med navne på Apple M1 og Watch-serierne.

Se også: Test af iPhone 14 Pro

iPhone 15 får USB-C

Et andet rygte, som næsten med statsgaranti vil holde vand, er, at alle modeller i iPhone 15-serien går fra Lightning-stikket til USB-C. Det er ikke en overraskelse i sig selv, da USB-C-stik bliver obligatorisk i EU blot et par måneder efter, iPhone 15-serien kommer på markedet.

Det bliver ikke kun lettere at være mobilbruger, når alle telefoner har samme stik, det gavner også miljøet.

Se også: Test af iPhone 14

Video i 8K

Der er dog mere, der er interessant ved iPhone 15 Ultra. Den får nemlig eksklusivt hardware. Videooptagelse i 8K er en mulighed, men det kan være, at den funktion også finder vej til iPhone 15 Pro.

Ultra-modellen kan i øvrigt blive den eneste med periskoplinse, der kan give bedre optisk zoom og i med iPhone 15 ventes det, at vi kan få 5x eller 6x optisk zoom.

Se også: Skal man købe iPhone 14 med eller uden abonnement?

3-4 timer længere batteritid

Ultra skal også have bedre batteritid, faktisk 3-4 timer længere, lyder et rygte. Selvom næste års Bionic A17-chip nok skal være med til at forbedre batteritiden, kan det næsten kun lade sig gøre at forlænge batteritiden med 3-4 timer ved at udvide batterikapaciteten.

Det mener i hvert fald mobilekspert på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald:

“Apple iPhones er ikke ligefrem kendte for deres gode batteritid og hurtige opladning. Batteritiden fik de betydeligt forbedret i iPhone 13 Pro Max, men der skal endnu mere til. Det er lykkedes flere Android-producenter at presse større batterier med flere milliampere i deres flagskibstelefoner, uden at det går ud over størrelsen på telefonerne. Jeg forventer, Apple vil gøre det samme i iPhone 15. Apple har derudover i iPhone 14 fjernet det fysiske simkort, men har ikke udnyttet denne ekstra plads til større batterier – den gemmer Apple nok til næste år”, spår han.

Ny prisstigning i vente

Med alle disse eksklusive forbedringer forventes iPhone 15 Ultra at stige i pris i forhold til iPhone 14 Pro Max.

Startprisen er der også lidt rygter og diskussion om og rygterne siger, at iPhone 15 Ultra kan få endnu en stor prisstigning på 7-800 kroner i forhold til iPhone 14 Pro Max.

Det vil samtidig sige, at iPhone 15 Ultra kan få en startpris fra over 12.000 kroner.

Se også: Priser på iPhone 14

Alle modeller får Dynamic Island

Når det gælder resten af serien, er der planer om at ensrette dem lidt mere, lyder rygterne. Alle fire modeller forventes at få Dynamic Island på skærmen, men der er stadig forskel på hvilke chips, der sidder i de forskellige modeller.

Pro og Ultra får formentlig den nye Apple A17-chip, mens standardmodellen og Plus-modellen må nøjes med den på det tidspunkt ældre A16.

Det er endnu for tidligt at sige noget om en eventuelt højere refresh rate og Always On-skærm for iPhone 15 og Plus-modellen, men der er jo også næsten et år til lanceringen.

Apple kan vælge kun at give Pro og Ultra Always On-skærm for trods alt at give de to modeller noget ekstra, nu de koster betydeligt mere end standardmodellen og Plus-modellen, lyder det fra Daniel Søgaard Hald.

Når det gælder prisstigninger for de andre modeller, så kommer rygterne ikke ind på det.