Touch ID vender tilbage i iPhone 13 – arbejder også på foldbar iPhone

Dette års iPhone 13 vil ikke byde på de helt vilde nyheder. Til gengæld pønser Apple på en foldbar iPhone, som får debut længere ude i fremtiden.

Touch ID vender tilbage i iPhone 13 – arbejder også på foldbar iPhone

Vi skal ikke mange år tilbage, før foldbare smartphones var et nærmest science fiction-scenarie, men meget er sket på få år. Siden 2019 har Samsung, Huawei og Motorola eksperimenteret med foldbare smartphones.

Men noget tyder på, at den lille, eksklusive klub af foldbare smartphones en skønne dag kan få selskab af en iPhone. I hvert fald erfarer det velrenommerede finansmedie Bloomberg, at Apple arbejder på tidlige prototyper af skærme til en potentiel foldbar iPhone.

Modsat Apples konkurrenter har Apple sjældent for vane at være først til introducere nye teknologiske innovationer såsom foldbare smartphones. Til gengæld tager den californiske it-gigant sig god tid til at raffinere og forfine teknologierne, så de kan præsentere et – som regel – bedre bud.

Det ser også ud til at blive tilfældet her, da Apple menes at være flere år fra at kunne lancere en foldbar iPhone. Apple har pt. ikke engang en fungerende prototype, men arbejder med forskellige typer af foldbare skærme til iPhones.

En af prototyperne er en skærm, som måler 6,7 tommer, når den er foldet ud – ligesom iPhone 12 Pro Max. De skærme, som testes hos Apple for tiden, har alle hængsler, som næsten ikke er synlige, ligesom man kender det fra Samsung Galaxy Z Fold 2 fra sidste år.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones 

iphone fingeraftrykslæser

Touch ID vender tilbage i år – nu under skærmen

En foldbar iPhone bliver næppe en realitet i år, forlyder det. I stedet kan du forvente en række mindre nyheder til dette års iPhone 13-lancering. Det skyldes også, at Apple introducerede mange af sine store nyheder til iPhone 12-lanceringen i efteråret 2020.

I år skulle der faktisk være tale om en så lille udvikling siden iPhone 12-serien, at man internt hos Apple anser de næste iPhones for en ”S”-version af iPhone 12-modellerne. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at de også kommer til at hedde iPhone 12S.

En af de nyheder, som Apple efter sigende arbejder på, er en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Det har i flere år været en fast bestanddel af selv billigere smartphones, men Apple har insisteret på at anvende Face ID-ansigtsgenkendelse i stedet for.

Touch ID vender altså angiveligt tilbage i en mere moderne udgave, som giver brugere mulighed for at låse telefonen op med et simpelt tryk på skærmen med fingeren. Bloomberg spekulerer i, at Qualcomm, som også leverer 5G-modemmer til iPhone 12, skal levere en ny og hurtigere udgave af sin fingeraftrykslæser. Der er tale om anden generations ultralydsfingeraftrykslæser, som er 77 % større og 50 % hurtigere end første generation, som sidder i mange telefoner.

Selv om Apple (gen)introducerer Touch ID i iPhone 13, forsvinder Face ID ikke, forlyder det.

Læs også: Apple Car kommer tidligst i 2025 i følge Ming-Chi Kuo

iPhone 12 test
iPhone 12 med den nye trådløse MagSafe oplader.

Overvejer at fjerne ladestikket

Touch ID synes at blive den største feature, der introduceres i iPhone 13.

Til gengæld vil det nok ikke blive den største nyhed, for Apple overvejer nemlig at fjerne en – for mange – ret essentiel feature: nemlig opladerstikket.

Rygter om netop dette har svirret i luften i efterhånden flere år, men med sidste års introduktion af den magnetiske trådløse MagSage-opladning til iPhone 12 er det absolut ikke utænkeligt, at Apple vælger at fjerne ladestikket.

Apple satte gang i trenden med at fjerne hovedtelefonstikket fra iPhone 7 i 2016. Sidste år fjernede Apple den medfølgende oplader i salgsæsken, og straks begyndte konkurrenterne at gøre Apple kunsten efter. Det samme vil formentlig gentage sig, hvis Apple føler for at introducere en iPhone uden opladerstik.

Det forlyder dog, at Apple ’kun’ overvejer at fjerne ladestikket fra nogle, og altså ikke alle, iPhone 13-modeller.

Læs også: Test af iPhone 12: Mest nyt i denne model

Mere om tematikken

Redaktionen har fulgt sagen og her er den seneste opdatering. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 29/12/2020 kørte vi en artikel med fokus på Google gør det lettere at parre enheder med Fast Pair – Læs den her. Læs også seneste nyt om emnet ved at trykke her..