Apple har angiveligt ansat gammel Ford-chef til sit bilprojekt

Desi Ujkashevic har gennem mange år haft topposter hos Ford, men fremover skal hun arbejde videre med Apples bilprojekt.

Apple har angiveligt ansat gammel Ford-chef til sit bilprojekt

Apple har ifølge Bloomberg ansat en mangeårig Ford-ingeniør og -chef til at arbejde på sit længe ventede bilprojekt. Desi Ujkashevic har været ansat hos bilproducenten siden 1991. Inden hun forlod virksomheden i marts var Ujkashevic Fords globale direktør for sikkerhedsteknik i biler.

Ford-veteran skifter til Apple

Hun havde tidligere tilsyn med det globale karrosseriteknikteam, sikkerhedsteknik for Ford i Europa og den globale afdeling for teknisk design og drift. I sine første år hos Ford havde Ujkashevic ifølge sin LinkedIn-profil roller inden for køretøjsteknik, test og holdbarhed. Hun har også arbejdet med Fords bestræbelser på at udvikle elektriske køretøjer og med lovgivningsmæssige spørgsmål.

Med andre ord virker hun som præcis den type person, man ønsker at ansætte til et EV-projekt.

Se også: Alt du skal vide om elbiler

Apples bilprojekt ramt af mange bump

Apple skulle efter sigende have påbegyndt arbejdet på et autonomt køretøj i 2015. Disse bestræbelser har dog lidt flere tilbageslag i løbet af årene, bl.a. som følge af strategi- og personaleændringer.

Doug Field, der angiveligt skulle have ledet Project Titan, forlod Apple for at vende tilbage til Ford i september sidste år. Den rapporterede ansættelse af Ujkashevic er dog endnu et tegn på, at Apple stadig forsøger at bygge sit eget EV.

For hvad det er værd, sagde Ujkashevic i et nyligt LinkedIn-opslag, at hun var “spændt på at starte mit næste eventyr, og jeg håber fortsat at kunne bidrage til samfundet og fremme teknologien med et formål […] i sidste ende at skabe en bedre verden!”

Se også: Test af elbiler