Nu kommer Audi Q6 e-tron: Rygter, specifikationer og pris

Audi er nu endelig klar med en lanceringsdato for Q6 e-tron. Vi tager her et kig på de seneste rygter, specifikationer og en forventet dansk pris.

Nu kommer Audi Q6 e-tron: Rygter, specifikationer og pris

Audis Q6 e-tron har været meget længe undervejs, men har nu endelig fået en officielt lanceringsdato. Vi tager et kig på Audi nye store elbilsats.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Hvad ved vi om Audi Q6 e-tron?

Det har taget længere tid end forventet, men nu er Audi endelig klar til verdenspremieren på Q6 e-tron – den første elbil fra Audi på den nye Premium Platform Electric (PPE), som er udviklet i samarbejde med Porsche. Porsche har brugt samme platform til den nye Macan. Her er, hvad vi ved indtil videre.

Vi kender ikke alle årsager til forsinkelserne, men én af dem skulle skyldes det helt nye infotainmentsystem, der er baseret på Android Automotive.

Q6 er den seneste eksisterende Audi-model, der bliver helt elektrisk. Når det er sagt, er den skræddersyede Q6 e-tron meget anderledes end sin forgænger med forbrændingsmotor.

Audi afslørede Q6 e-tron for første gang på biludstillingen i München i efteråret 2023, inden produktionen gik i gang på fabrikken i Ingolstadt i Tyskland. På det tidspunkt forklarede Audi-designerne, at interiøret var omdrejningspunktet for elbilens design. Man kan altså forvente et helt nyt interiør fra Audi i Q6 e-tron.

Se også: Det nye interiør i Audi Q6 e-tron

Audi lovede oprindeligt en rækkevidde på 600 kilometer og opladningshastigheder helt op til 270 kW takket være Q6 e-trons nye 800V-platform.

Q6 e-tron vil tilbydes i varianter med en eller to elektriske motorer, muligvis med så meget som 476 hestekræfter og 800 nm drejningsmoment.

Se også: Specifikationer, rygter og billeder af Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron lanceres den 18. marts

Audi har netop afsløret, at den nye Q6 e-tron vil blive lanceret den 18. marts. Her skulle vi meget gerne få alle specifikationer på den nye elektriske SUV fra Audi.

Vi forventer, at Audi på dagen vil præsentere både Q6 e-tron og Q6 Sportback e-tron.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra Audi

Hvad vil Audi Q6 e-tron koste i Danmark?

Konkurrencen på elbilmarkedet er intens. Mange nye producenter er kommet til, som har presset priserne ned. Der er også kommet nye konkurrenter til, som gerne vil tage markedsandele fra Audi og de andre tyske mærker.

Spørgsmålet er, om Audi vil kaste sig ud i en priskrig med dem. Audi har ikke meldt noget ud endnu, men der bliver dog gættet på prisen flere steder. Vi forventer, at Audi Q6 e-tron vil få en pris i Danmark fra cirka 550.000-600.000 kroner.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelser på populære elbiler

Vi anbefaler:
Få den helt rigtige elbilforsikring
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Se alle elektriske SUV’er i Danmark