Porsche lancerer elektrisk Macan – se priser på den sporty SUV

Efter mange måneder med rygter og spionfotos er den fuldt elektriske udgave af SUV'en Porsche Macan kommet til Danmark. Se de danske priser på Porsches sporty SUV.

Porsche lancerer elektrisk Macan – se priser på den sporty SUV

Efter alt for mange teasere har Porsche endelig løftet hele sløret for den første helt elektriske Macan. Her kan du læse om rækkevidde, ydeevne, design og se specikationer, dansk pris og billeder på Porsche Macan.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Genkendeligt design, men mere aerodynamisk

For første gang ser vi det endelig design på den nye Macan. Den nye Macan er en elektrisk SUV, men med et sporty coupé design. Man er ikke i tvivl om, at det er en Porsche Macan – det er et ganske velkendt design. Men Porsche fortæller i en pressemeddelelse, at bilens design er optimeret som elbil. Med det menes der blandt andet, at den er mere aerodynamisk. Macan har opnået en vindmodstandskoefficient på 0,25 cd, hvilket er ret imponerende for en SUV.

Den elektriske Macan er bygget på en helt ny platform, PPE (Premium Platform Electric), der giver optimal udnyttelse af pladsen i bilen og blandt kommer med nyeste 800-volts-arkitektur.

Den nye Macan er vokset. Den er med sine 4.784 og 1.938 millimeter længere og bredere end forgængeren, og har en 86 millimeter længere akselafstand. Det giver blandt andet en mere rummelig kabine og bagagerumsplads.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Ny større og mere teknologisk kabine

Den nye Macan kommer med en redesignet kabine, der dog holder fast ved et klassisk Porsche design.

Den nye kabine er større og i typisk høj Porsche-kvalitet. Bilen er udstyret med helt ny software, der bygger på Googles Android Automotive. Selv om det er Android understøttes også Apple CarPlay.

Førerskærmen er på 12,6 tommer og infotainmentskærmen på 10,9 tommer. Man kan dertil tilkøbe en underholdningsskærm til forsædepassagere på 10,9 tommer med et privacy-filter.

Den nye software byder, som kan opdateres Over-The-Air (OTA) blandt andet på mange forskellige apps, ny ruteplanlægning og meget mere.

Man kan nu også få et headup-display med augmented reality-teknologi i Porsche Macan.

Se også: Disse familie-elbiler er bedst i test

Rækkevidde, opladning og flere specifikationer

Porsche Macan er udstyret med et batteri på 100 kWh, hvoraf de 95 kWh er tilgængelige. Med dette batteri får den en rækkevidde på op til 613 kilometer (WLTP).

Macan Turbo er en anelse mere tørstig og kører  op til 591 kilometer (WLTP).

Macan har lige som Taycan ekstremt hurtig opladning. Med 800-volts-arkitekturen kan batteriet oplades med op til 270 kW ved en kraftig lynlader, hvilket sikrer en opladning fra 10-80 procent på omkring 21 minutter.

Anvendes der opladningsstationer, som kun tilbyder 400-volts-opladning, sørger indbygget teknologi automatisk for at opdele batteriet i to dele, hver med nominel spænding på 400 volt, hvilket muliggør opladning med op til 135 kilowatt.

Både Macan 4 og Macan Turbo har firehjulstræk, men kun sidstnævnte har luftaffjedring som standard. Topmodellen yder helt op til 639 hestekræfter og 1.130 Newtonmeter, som giver Turbo-modellen en 0-100 km/t tid på 3,3 sekunder. Topfarten er 260 kilometer i timen.

Macan er mere end blot en sportsvogn – den er også en praktisk familiebil. Der er 5 siddepladser, to af dem med ISOFIX. Afhængigt af model og udstyr rummer bagagerummet op til 540 liter, som med bagsæderne lagt ned udvides til 1.348 liter. Et frunk (bagagerum under fronthjelmen) giver yderligere 84 liter.

Se også: Priser, bedømmer og sammenligning af premium elbiler

Priser på den elektriske Porsche Macan i Danmark

Porsche Macan kommer i første omgang i to varianter: Porsche Macan 4 og Macan Turbo.

Prisen i Danmark på den nye elektriske Porsche-SUV starter fra 769.900 kroner. Vil du have  højere ydeevne er det Macan Turbo, som koster fra 1.179.900 kroner.

Det er forventet, at der senere lanceres en endnu billigere Porsche Macan med baghjulstræk.

Den nye Porsche Macan kan opleves hos Porsche Center Aarhus og Porsche Center København i løbet af 2024, oplyser bilproducenten.

Se også: Priser, bedømmelse og specifikationer på Porsche Macan

Billeder af ny Porsche Macan

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i Danmark i 2024
Årets elbiler 2024 – se vinderne
Bedste bilforsikring til elbil