Citroën ë-C4 X er en elektrisk crossover med attitude

Citroëns nye ë-C4 X er en elektrisk fastback og crossover, der byder på god plads og høj komfort. Læs om rækkevidde, ydeevne og flere specifikationer.

Citroën ë-C4 X er en elektrisk crossover med attitude

Citroën har netop løftet sløret for en ny variant af ë-C4, der leger med nogle af de forskellige biltyper. Ifølge bilmærket er Citroën ë-C4 X både en fastback og crossover med et snert af SUV. Læs mere om Citroën ë-C4 X med rækkevidde, ydeevne og flere specifikationer.

Se også: Nyheder om elbiler

Citroën ë-C4 X ligner en oplagt elektrisk familiebil

ë-C4 X er Citroëns nyeste mellemklassebil og et alternativ til den nuværende ë-C4, hvor der i denne variant er fokus på plads.

Ved bagsæderne finder man 198 mm knæplads og en bredde på 1800 mm, som skal sikre god skulderplads til tre personer. Der er også god plads til opbevaring, hvor bagagerummet byder ind med 510 liter med en lav læssekant.

Udover at have fokus på plads, er der i typisk Citroën-stil også på komfort, herunder støjdæmpning, Comfort-affjedring, intuitiv betjening, men især også fokus på siddekomfort.

Infotainmentsystemet, My Citroën Drive Plus, vises på en 10 tommer skærm i HD-opløsning. Navigationssystemet kan fås med en Over-The-Air kortopdatering via TomTom med understøttelse af Apple CarPlay og Android Auto.

Høj sikkerhed

Der har også været fokus på sikkerhed i ë-C4 X, der op til 20 forskellige køreassistentsystemer. For eksempel Active Safety Brake, Collision Risk Alert plus Post Collision Safety Brake, Highway Driver Assist, Adaptive Cruise Control plus Stop&Go, Blind Spot Monitoring System, Active Lane Departure Warning System, Extended Traffic Sign Recognition, Head-up Display, 360 Vision og mere.

Rækkevidde, opladning og ydeevne

Citroën ë-C4 X er udstyret med en enkelt elektrisk motor, der yder 136 hestekræfter (100 kW). Det resulterer i en 0-100 km/t på 9,5 sekunder.

Batteriet er på 50 kWh, hvilket giver en elektrisk rækkevidde på op til 360 kilometer (WLTP). Her er AC-opladning ved 11 kW samt DC-opladning ved 100 kW. En hurtigopladning på 80 procent af batteriets kapacitet tager omkring 30 minutter. Opladning med AC tager omkring 5 timer.

Hvornår kommer Citroën ë-C4 X og hvad bliver prisen?

Citroën ë-C4 X forventes klar i Danmark sidst på året. Prisen på Citroën ë-C4 X er endnu ikke afsløret.

Se også: Test af elbiler