Clever hæver priser på opladning for alle kunder

Fremover bliver det både dyrere og mere kompliceret at oplade elbilen hos Clever. Se de nye abonnementer og ladepriser hos Clever.

Clever hæver priser på opladning for alle kunder

Det vil fra starten af næste år blive dyrere for kunder hos Clever at få opladt elbilen. I tillæg til generelle prisstigninger på abonnementer tilføjer ladeoperatøren et forbrugsbaseret energitillæg.

Læs også: Clever lynladestander i nærheden – disse er på vej

Alle kunder skal have nyt abonnement

Alle nye kunder og nuværende kunder hos landets største ladeoperatør Clever kan se frem til dyrere opladning af elbilen fra starten af 2023. Fremover er det nemlig slut med ubegrænset opladning til en fast månedlig pris.

Ændringerne skyldes ifølge udbyderen energikrisen og højere priser på el. Clever har i to omgange har måttet lægge midlertidige tillæg oven i deres løsninger, men denne gang er tillægget permanent. Det betyder, at alle kunder derfor skal gentegne sit abonnement.

Pristigninger fra 1. januar

I første omgang vil kunderne blive ramt af prisstigninger, som vil blive indført på næsten alle abonnementer fra 1. januar 2023. Har man en elbil, vil prisen på “Clever Unlimited” stige til 799 kroner. Her er er overblik over de nye priser:

  • Clever Unlimited: 799 kroner for elbil (op med 50 kroner), 449 kroner for plug-in hybrid (op med 80 kroner)
  • Clever Unlimited Network: 799 kroner for elbil (op med 174 kroner), 449 kroner for plug-in hybrid (op med 204 kroner)
  • Clever All-in-one: 799 kroner for elbil (op med 0 kroner), 449 kroner for plug-in hybrid (op med 30 kroner)
  • Clever All-in-one Network: 799 kroner for elbil (op med 124 kroner), 449 kroner for plug-in hybrid (op med 154 kroner).

Energitillæg fra 1. april 2023

Dernæst indføres der fra den 1. april et energitillæg, der vil blive lagt oveni prisen på abonnementerne. Prisen på det nye energitillæg afgøres af prisen på el. I abonnementerne er fastlagt en gennemsnitlig elpris på 2,25 kr./kWh pr. måned. Overstiger strømmen denne pris, træder energitillægget i kraft.

Energitillægget beregnes ved at gange forskellen i den aktuelle elpris fratrukket 2,25 kr./kWh og ganget med forbruget.

Er prisen for el for eksempel 5,5 kroner per kWh, og har man et månedligt forbrug for 400 kWh, vil energitillægget koste dig 1.300 kroner. Dertil kommer så den månedlige pris for abonnementet.

Clever forklarer sammenhængen i nye priser

Der er altså god grund til at overveje, om Clever på trods af prisstigninger stadig er det rigtige valg for dig, der kører elbil eller plug-in hybrid.

Er du stadig i tvivl om, hvordan de nye priser hos Clever hænger sammen, har udbyderen på deres hjemmeside en video, der forklarer det.

Se også: Nyheder om elbiler