Exlantix: Nyt bilmærke kommer til Danmark
Chery Goup, som er Kinas største eksportør af biler, vil indtage Europa med flere nye bilmærker. Et af dem er premium-mærket Exlantix, som i Kina går under navnet Exeed.
Det er Wismo Group, som har indgået en aftale med Chery Group om at stå for importen af Exlantix i Danmark. Første elbil fra mærket bliver den højteknologiske SUV Exlantix ET, der kommer i 3. kvartal 2025.
Ud over Exlantix introducerer Chery Group også bilmærkerne Omoda og Jaecoo, som importøren Nic Christiansen står for importen af.
Efter introduktionen af Exlantix ventes en elektrisk stationcar at blive introduceret.
Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet
Specifikationer i top – men vil danskerne købe den?
Exlantix ET er en stor og højteknologisk SUV, der måler 5 meter i lænden, og som har en lang akselafstand på 3.000 mm.
Den har et minimalistisk design både ind- og udvendigt – dog med en noget speciel frontgrill, og opskriften er ikke anderledes end mange andre mærker som NIO, Xpeng, Zeekr og Hongqi. Kabinen er klassisk kinesisk med en kæmpe infotainmentskærm og et massivt fravær af fysiske knapper, men byggekvaliteten ser absolut ikke ud til at fejle noget.
SUV’en anvender en 800 volt-platform, og det giver meget hurtig opladning. Dens LCF-batteri fra CATL (Shenxing 2.0) kan lade fra 20 til 80 procent på kun 10 minutter! DC-ladeeffekten er op til hele 420 kW i udgaven med 77 kWh batteri. Udgaven med 100 kWh batteri understøtter dog “kun” 250 kW opladning, fordi den har et NMC-batteri (Qilin) fra CATL.
Rækkevidden i Kina er mellem 625 km og 760 km (CLTC) alt efter batteristørrelse. WLTP-rækkevidden er endnu ukendt, men vi forventer, at rækkevidden ligger omkring 500-620 km alt efter batteristørrelse.
Udstyrslisten fejler bestemt ikke noget: luftaffjedring, massage i forsæder, et stort head-up display, 3-zoners klimaanlæg og et lydsystem med 23 højttalere.
Danskerne har over længere tid vist, at de ikke køber elbiler fra mange af de nye kinesiske bilmærker i særligt stort antal. Kun BYD, Xpeng og MG har nogen succes. Der skal derfor en usædvanlig skarp pris til for at gøre Exlantix ET interessant for danskerne.
Exlantix har dog et trumfkort i ærmet: 7 års garanti. Men er det nok? Det er vi ikke så sikre på.
Se også: Priser, specifikationer og rygter om Exlantix ET
Bedste alternativer til Exlantix
Exlantix ET er en SUV i den store mellemklasse, som ifølge mærket selv er en direkte konkurrent til Zeekr 7X. Der er dog andre store SUV’er, som er gode alternativer til Exlantix ET – blandt andet:
- Hongqi EHS7: Pris fra 389.990 kr.
- Xpeng G9: Pris fra 499.900 kr. Bedømmelse: 85/100 (fremragende)
- Hongqi E-HS9: Pris fra 449.990 kr. Bedømmelse: 73/100 (god)
Andre gode alternativer er SUV’er i samme størrelse, men som formentlig er noget dyrere: Polestar 3, Mercedes-Benz EQE SUV, Volvo EX90 og BMW iX.
Vi anbefaler:
Alle SUV’er i Danmark
Kommende elbiler i 2025, 2026 og 2027
Se alle elbiler i stor mellemklasse
Stor guide til opladning af elbil hjemme
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den