Forsinkelser på Tesla Model S og X – leveres først i 2023

Tesla er så hårdt ramt af mangel på dele og komponenter, at leveringer forsinkes af Model S og X helt frem til 2023.

Forsinkelser på Tesla Model S og X – leveres først i 2023

Virksomheder verden rundt er ramt af komponentmangler, og det gælder altså også Tesla. Tesla har indtil videre været ekstremt gode til at tilpasse produktionen til komponenter de kunne skaffe, men nu går den altså ikke længere. Enkelte udgaver af Tesla Model S og X bliver derfor forsinket og kan først leveres i 2023.

På trods af global mangel på chips leverede Tesla et imponerende resultat for årets tredje kvartal, hvor der blev leveret 241.300 biler. Tesla har altså formået at levere flere biler endnu en gang på trods af, at de store bilproducenter oplevede store fald i det forgangne kvartal. Det betyder ikke at Tesla ikke har oplevet chipmangel, men derimod har været omstillingsparate i produktionen. Det har fx betydet at nogle biler er leveret uden USB-indgange, med muligheden for at få eftermonteret gratis senere. Nu oplever enkelte modeller dog længere leveringer, hvilket kunne tyde på, at Tesla nu er hårdere ramt.

Læs også: Her kommer der nye Tesla Superchargere i Danmark

Længere leveringstid på Tesla Model S og X

I Teslas hjemland opleves der lige nu længere leveringstider på nogle modeller af Model S og X. Hvor man tidligere kunne få leveret en Model S og X i slutningen af 2022, bliver de nu skubbet til marts 2023. Kigger man en tur forbi den danske hjemmeside, står der stadig til at kunne levere i slutningen af 2022. Om hjemmesiden ikke er opdateret endnu eller om danske leveringer ikke rammes på samme måde vides ikke.

Der er også forsinkelser på Teslas andre biler – dog ikke helt så voldsomme. Model 3 og Model Y forventer de først at kunne levere langt inde i 2022.

Tesla Model S
Tesla Model S leveres først i 2023.

Læs også: Tesla lancerer langt mere effektivt solcelletag

Leveringstiderne kan minimeres

Hvis man er en anelse smart, kan man ganske let opnå den lavest mulige leveringstid på Model S og X. Det er nemlig de billigste udgaver af de to biler, hvor der opleves forlænget leveringstid.

Vælger man andre fælge, farver og interiør, kan man få leveringstiden presset frem til november 2022. Vælger amerikanerne den dyreste udgave, Model S Plaid, hedder leveringstiden slutningen af 2021. En så hurtig leveringstid finder vi ikke i Danmark, hvor samme model forventes leveret i slutningen af 2022.

Se også: Sådan skal elbiler sikre den grønne omstilling