Hyundai på vej med lille og billig IONIQ 2

Hyundai er være på vej med en lille elbil til en pris under 200.000 kroner, der går under navnet IONIQ 2. Her er hvad vi ved om den.

Hyundai på vej med lille og billig IONIQ 2

Hyundai IONIQ 2 bliver en af flere billige elbiler, der kommer indenfor de næste to år. Den forventes at få en pris under 200.000 kroner.

Se også: Sammenlign, se priser og bestil testkørsel i elbil

IONIQ 2 bliver Hyundais billigste elbil

Bilproducenterne har fået stort fokus på at kunne tilbyde mere prisoverkommelige elbiler. Vi kan i 2024 og 2025 se frem til flere billige elbiler på markedet, heriblandt en fra Hyundai.

De næste par år lander elbiler som Volkswagen ID. 2all, Renault 5, Renault Twingo, Citroen e-c3, Fiat Panda, Fisker Pear, Tesla Model 2 og en lille Skoda, der sandsynligvis vil erstatte Fabia. Det billige elbiler forventes at kunne være afgørende for udbredelsen af elbiler.

Hyundai har som mål, at være den 3. største elbilproducent i verden i 2030. Bilmærket skal derfor have flere modeller på markedet, og næste skridt er en stor SUV med navnet IONIQ 7 med plads til 7 personer. Derefter kommer en lille og billig model.

Hyundai har lige nu elbilerne IONIQ 6, IONIQ 5 og den nye Kona Electric. Den lille IONIQ 2 vil altså være Hyundais første forsøg på en lille elektrisk bybil.

Se også: Kommende elbiler i 2023, 2024 og 2025

Specifikationer på Hyundai IONIQ 2

Der er ikke meget information at finde på IONIQ 2 endnu. Den vil angiveligt blive bygget på Hyundais Integrated Modular Architecture (IMA), der er en meget fleksibel elbilplatform.

Det er også en platform, der gør det muligt for Hyundai at skære ned på produktionsomkostningerne. Den forventes at have et LFP-batteri, men der er ikke nævnt størrelse. Der bliver samtidig skrevet om, at den vil have 800 volt teknologi og meget hurtig opladning, som både IONIQ 6 og IONIQ 5 er kendte for.

Rækkvidden på Hyundai IONIQ 2? Den skulle være på omkring 400 kilometer, siger rygterne.

Godt nok bliver der sagt, at IONIQ 2 bliver Hyundais billigste elbil, men mon ikke også, at der på et tidspunkt kommer en IONIQ 1.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Hvornår kommer Hyundai IONIQ 2?

Hyundai IONIQ 2 forventes lanceret i 2025 med en pris under 200.000 kroner.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring

Vi anbefaler:
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler