MG4 Electric på vej – en konkurrent til VW ID. 3

MG har netop vist deres næste elbil frem, MG4 Electric. MG4 Electric er en hatchback med en rækkevidde op til 450 km og lovende ydeevne.

MG4 Electric på vej – en konkurrent til VW ID. 3

Efter at have fået MG5 Electric ud på vejene, har MG nu fremvist deres næste elektriske bil. Fra en batteridreven sedan til en mindre og mere kompakt hatchback: MG 4 Electric ser på papiret ganske lovende ud.

Læs også: Test og anmeldelse af MG5 Electric

Specifikationer på MG4 Electric

MG4 Electric er en kompakt hatchback, der på trods af størrelsen byder på en lovende rækkevidde. Dens nærmeste konkurrenter er elbiler som Volkswagen ID. 3. Cupra Born, Renault Megane E-Tech Electric, Peugeot e-208 og Honda e.

Sammen med Renault Megane E-Tech Electric har den verdensrekorden for det tyndeste batteri i en elbil på kun 11 centimeter. På trods af det er batteriet på op til 64 kWh, som giver op til 450 kilometer rækkevidde. Den vil også kunne fås også med et mindre 51 kWh batteri med op til 350 kilometer rækkevidde – til en lavere pris selvfølgelig.

MG har bekræftet, at batteriet i første omgang vil bruge en 400V-arkitektur, men at det senere vil kunne opgraderes til 800V for hurtigere opladning.

Når MG4 Electric kommer til Europa i første omgang, er det med baghjulstræk og en elektrisk motor med 203 hestekræfter. Udgaven med det lille batteri får en mindre kraftig motor på 167 hestekræfter. Senere hen skulle der komme en firehjulstrukken variant med hele 443 hestekræfter, som ræser fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder.

Se også: Test af elbiler

Hvornår kommer MG4 Electric og hvad bliver prisen?

Prisen på MG4 Electric kender vi desværre ikke endnu, men vi er ikke i tvivl om, at den bliver konkurrencedygtig. MG oplyser, at de forventer at få MG4 Electric til Europa i mellem oktober og december.

Se også: Nyheder om elbiler