NIO bekræfter el-stationcar kommer til Europa

NIO har bekræftet, at de er på vej med en elektrisk stationcar til det europæiske marked. Den nye stationcar er baseret på den flotte ET5.

NIO bekræfter el-stationcar kommer til Europa

Den har været rygtet og dukket op på spionfotos, men nu er det endelig officielt, at bilproducenten NIO er på vej med en elektrisk stationcar. NIOs el-stationcar er baseret på ET5-modellen og er specifikt lavet til det europæiske marked.

Den kinesiske elbilproducent og teknologivirksomhed NIO løftede i december sløret for en lynhurtig 500 kW lynladestander, forbedret tredje generation af deres batteriskiftestation samt en opdateret udgave af SUV-elbilen ES8 ved deres årlige NIO Day-event.

NIO kom til Danmark i slutningen af 2022, hvor de overraskede ved udelukkende at tilbyde deres biler på abonnement. Efter feedback fra det europæiske marked gjorde NIO det muligt også at købe deres biler. Den første elbil fra NIO, der kan købes i Danmark, er modellen ET7, der starter ved 684.000 kroner – vel at mærke uden et batteri. ET7 er fed, men den kommende Tesla Model 3-konkurrent, ET5, ligner en bedre elbil til det danske marked – specielt i en stationcar-variant, hvor der er plads til både klapvogn og racercykel.

Se også: Test af elbiler

En elbil “designet til den europæiske forbruger”

NIO har nemlig bekræftet, at de kommer med en elektrisk stationcar. Bilen er ment til det europæiske marked, da der i hjemlandet ikke er den store interesse for denne type af biler. Ifølge NIO er bilen derfor designet med den europæiske forbruger i tankerne.

Den kommende stationcar er baseret på ET5-modellen, der er den mindste og billigste af NIOs elbiler. ET5, der kommer til Danmark om et par måneder, er en direkte konkurrent til den populære Tesla Model 3. En stationcar variant af ET5 vil have større bagagerum, men stadig byde på et sporty design. Der er dukket konceptbilleder op af en ET5 stationcar, som artikelbilledet herover.

Udvalget af elektriske stationcars er meget småt (MG5 Electric og Porsche Taycan Sport Turismo og Cross Turismo) og kun Audi har løftet sløret for, at de er på vej med en A6 Avant e-tron stationcar. Det er derfor gode nyheder, at NIO også vil bidrage til et mere varieret udvalg.

Se også: Test af NIO ET7

NIO ET5 kommer snart til Danmark

Model 3-konkurrenten NIO ET5 forventes at komme i Danmark til marts. Det store spørgsmål er dog, om NIO til den tid vil kunne konkurrere mod Teslas store prisfald på Model 3. Lige nu koster en NIO ET5 fra 424.000 kroner uden et batteri og fra 517.000 kroner med et 75 kW batteri, der giver en rækkevidde op til 456 kilometer (WLTP).

ET5 som stationcar er der endnu ikke sat en dato for, men den forventes at blive lanceret til sommer.

Se også: Seneste nyt om elbiler