Norlys opfører 15 ladeparker i Danmark

Energi- og televirksomheden Norlys sætter skub i udrulningen af ladeparker. I 15 byer bliver der opført nye ladeparker med 300 kW lynladere til de danske elbilister.

Norlys opfører 15 ladeparker i Danmark

Energi- og telekoncernen Norlys vil opføre hele 15 ladeparker med lynladere til elbiler rundt omkring i Danmark. Den første åbner allerede i Odense mandag den 22. april.

Norlys’ første ladepark består af 10 lynladere med en effekt på 300 kW, og da hver lynlader har to ladeudtag, kan 20 elbiler lades op med 150 kW hver. Norlys bruger lynladere fra italienske alpitronic – samme ladere, som man finder på blandt andet Clevers lynladestationer.

De 15 ladeparker vil blive fordelt rundt omkring i Danmark, og Norlys stræber efter at kunne åbne dem alle inden udgangen af året – bortset fra ladeparken ved Fremtidsparken på Rønde, der åbner i løbet af 2025. Åbningen af ladeparkerne kan rykke sig, da tildeling af ampererettigheder og vejrforhold under byggeriet kan forlænge processen.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Her åbner Norlys 15 ladeparker i Danmark

Se byer og adresser på de 15 kommende lynladestationer, som Norlys åbner rundt omkring i Danmark i løbet af 2024 og 2025.

By Adresse Antal ladeudtag Med oplevelsesunivers Forventet åbning
Odense Drejebænken 10 20 Ja 22. april 2024
Vejle Jens Ravns Vej 7-9 16 Ja Inden udgangen af 2024
Vordingborg Højgaardsvej 10 16 Ja Inden udgangen af 2024
Aarup Bogensevej 39 12 Ja Inden udgangen af 2024
Brønderslev Velkomstcenter Syd 4 12 Ja Inden udgangen af 2024
Engesvang Juuls Vej 5 8 Nej Inden udgangen af 2024
Fuglebjerg Trekanten X 12 Nej Inden udgangen af 2024
Gørlev Gørlev Landevej 7 8 Nej Inden udgangen af 2024
Gørløse Stationsvej 23 4 Nej Inden udgangen af 2024
Ilast La Cours Vej 20 8 Nej Inden udgangen af 2024
Køge Servicevej 2 10 Nej Inden udgangen af 2024
Næstved Køgevej 219 8 Nej Inden udgangen af 2024
Tønder Nordre Landevej 30 8 Nej Inden udgangen af 2024
Aars Ndr. Borremosevej 10 8 Nej Inden udgangen af 2024
Rønde Fremtidsparken 8 Nej I løbet af 2025

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Mere end bare et ladestop

Har man besøgt nogle af de nuværende ladestationer fra andre operatører, vil man hurtigt kunne konstatere, at faciliteterne ofte er ganske begrænsede. Ofte er man nødt til at besøge andre spisespiser eller faciliteter i nærheden, hvis man vil andet end blot at lade sin bil.

Men sådan bliver det ikke på Norlys’ lynladestationer. Her vil selskabet gøre sit for, at det ikke bliver tale om blot et ladestop. På alle Norlys’ ladeparker vil det derfor være muligt at købe drikkevarer, mad og snacks eller strække ben i et grønt område.

Norlys har også indgået et samarbejde med Experimentarium, som udvikler en række aktiviteter tæt ved ladestanderen. Fem af de 15 lokationer – herunder Drejebænken i Odense – vil blive udstyret med et helt særligt oplevelsesunivers under temaet ”Jagten på den gode Energi”. Her har Experimentarium udtænkt og designet et oplevelsesunivers med interaktive aktiviteter, der sætter fokus på en grøn fremtid.

“Vores lynladere er hurtige, men det tager bare lidt længere tid at lade end at tanke en traditionel brændstofbil. Vi indretter derfor vores ladestationer sådan, at du ikke skal sidde og trille tommelfingre eller jonglere med børn, der keder sig på bagsædet. Vi håber med vores koncept at sætte en helt ny standard for, hvordan man skaber ”ladeglæde” og derved motiverer endnu flere danskere til at tage springet til elbil,” siger Ellen Trolle, der er direktør i Norlys’ ladestanderforretning.

Se også: Se hvilke elbiler der er Bedst i Test

Fejrer åbning med gratis opladning

Bor man i nærheden af Odense, kan det være værd at lægge vejen forbi Drejebænken på mandag. Her markerer Norlys nemlig åbningen af sin første lynladestation med opladning til 0 kroner fra klokken 12 og et døgn frem.

Foto: Norlys

Frygt ej, hvis du ikke bor i nærheden. Alle øvrige Norlys-lynladere markerer nemlig også åbningen ved at sænke prisen til 1 krone per kWh, hvis man betaler via appen Norlys Opladning, med en Norlys-ladebrik eller med betalingskort ved standeren.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Norlys-lynladere på vej til McDonald’s og Burger King

Ladeparkerne er ikke de eneste steder, man vil kunne finde lynladere fra Norlys. Selskabet kunne i august offentliggøre en aftale med McDonald’s om at opføre 400 kW-lynladere ved McDonald’s restauranter inden udgangen af 2024.

Også konkurrenten Burger King får opsat lynladere af Norlys – dog “kun” med en effekt på 300 kW.

Vi anbefaler:
Disse elbiler er billigst
Find den bedste forsikring til din elbil