Nyt LFP-batteri har levetid på op til 50 år

Nyt batteri til elbiler skruer gevaldigt op for holdbarheden. Geelys nye Aegis Short Blade Battery har en levetid på op til 50 år.

Nyt LFP-batteri har levetid på op til 50 år

Gør bekymringer om holdbarheden på et kostbart batteri, at du ikke tør kaste dig over en elbil? Geely er nu klar med et nyt batteri, hvor netop en længere holdbarhed er i fokus.

Se også: Priser, specifikationer og billeder på elbiler

1 mio. km næsten uden tab af rækkevidde

Geely Auto Group, der står bag mærker som Volvo, Polestar og Lotus, har lanceret et nyt LFP-batteri, der holder længere og samtidig lader hurtigt.

Batteriet, som er døbt Aegis Short Blade Battery, er Geely Autos næste generation af egenudviklede batterier med klassens bedste batterilevetid, opladningshastighed og sikkerhed, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Batteriet har en energitæthed på 192 Wh/kg og en levetid på op til 3.500 cyklusser, hvilket svarer til at køre 1 million kilometer med minimal påvirkning af rækkevidden.

Kører man i gennemsnit 20.000 kilometer om året, har Aegis Short Blade Battery en levetid på op til 50 år. Geely påstår, at det nye batteri forlænger levetiden på elbilbatterier betydeligt og forbedrer gensalgværdi af brugte elbiler.

Aegis Short Blade Battery bruger lange, tynde kulstofnanorør til at skabe en “motorvej” til ionoverførsel og tilføjer tilsætningsstoffer for at forbedre filmens permeabilitet, hvilket gør det lettere for litiumioner at bevæge sig mellem elektroderne og dermed forbedre hurtigopladningsevnen.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

10-80 % på 17 minutter og klarer kulde bedre

Blandt bladbatterierne, hvor BYDs er det mest solgte, med samme kapacitet er den gennemsnitlige opladningstid for et langt bladbatteri på 10-80 procent på 26 minutter. Også her er Geelys nye batteri bedre.

Det har nemlig en gennemsnitlige opladningstid fra 10 til 80 % på 17 minutter og 4 sekunder.

Derudover skulle Aegis Short Blade Battery håndtere ekstremt kolde temperaturer med bravur. Ved en temperatur på -30 °C beholder Geelys batteri 90,54 % af sin kapacitet, hvor andre dykker til 78,96 %.

Med hensyn til sikkerhed bruger Aegis Short Blade Battery en højstyrke, termisk stabil, varmebestandig membran, og den højstabile membran er parret med en sikkerhedselektrode for højere energitæthed og sikkerhed.

Se også: Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?

Geely Galaxy E5 er den første elbil med det nye LFP-batteri.

Se også: Her er de billigste elbiler i Danmark

Hvornår kommer elbiler med det nye batteri?

Aegis Short Blade Battery vil først blive brugt i Geelys Galaxy E5, der er en elektrisk SUV. Der er ingen informationer om hvilke andre elbiler og mærker under Geelys paraply får det nye batteri endnu.

Vi anbefaler:
Bliv klogere på elbilforsikringer
Stor guide til opladning af elbil hjemme
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den