Porsche Macan-elbilen lanceres den 25. januar

Porsche er endelig klar med en lanceringsdato for den første helt elektriske Macan. Porsche Macan EV er klar til verdenspremiere den 25. januar.

Porsche Macan-elbilen lanceres den 25. januar

Porsche vil snart lancere deres anden elbil efter Taycan. Porsche Macan som elbil byder på masser af spændende nyt, herunder nyt design, interiør, infotainmentsystem på Android Automotive, lang rækkevidde og selvfølgelig et fokus på køreoplevelsen med et stort overskud af hestekræfter.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Porsche Macan EV er en af årets største bilnyheder

Godt nok er 2024 kun startet, men der skal ikke være tvivl om, at den elektriske Macan er en af de mest ventede elbiler i år.

Første gang vi hørte om Macan som elbil var i 2022, hvor en tidlig prototype blev testkørt. Siden da har Porsches testbiler tilbagelagt mange tusinde kilometer og er blevet udsat for lidt af hvert.

Nu er vi endelig nået dertil, hvor Porsche kan løfte sløret for den nye elbil. Porsche Macan er en rummelig og praktisk elbil i premiumklassen, der lover køreegenskaber som en Porsche.

Det er den 25. januar, at vi ved alt om den nye Porsche Macan-elbil. På dagen vil du kunne læse alt om den nye Porsche Macan her på siden.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Porsche Macan EV med kamuflage. Kilde Out Of Spec Reviews

Se også: Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil

Hvad ved vi om Porsche Macan EV?

Først og fremmest aner vi ikke om Macan EV bliver det endelige navn – vi tviler. Vi tror mere på Porsche Macan Electric eller blot den elektriske Porsche Macan.

Porsche Macan-elbilen kommer i mindst i varianter, hvor topmodellen har to elektriske motorer, der yder hele 450 kW / 612 hk og har et drejningsmoment på mere end 1.000 Nm.

Den har en batteri på 95 kWh, der giver den en rækkevidde “over 500 kilometer”. Porsche har endnu ikke afsløret officiel WLTP-rækkevidde for Macan. Tidlige test af Porsche Macan viser dog, at rækkevidden ser lovende ud.

Se også: Disse familie-elbiler er bedst i test

Lige som Taycan forventes Macan at have ekstrem hurtig opladning. Porsche siger, at Macan efter fire minutters opladning opnår 62 kilometer rækkevidde, eller gå fra 10 til 80 procent strøm på 22 minutter.

Macan-elbilen kommer med et nyt interiør, hvori man finder et helt nyt infotainmentsystem, der dog er bygget i stil med det gamle. Det vil føles velkendt, men være forbedret på mange områder og er baseret på Android Automotive. Der vil for eksempel være et stort udvalg af apps.

Porsche Macan forventes at koste fra cirka 800.000 kroner. Dertil er der sandsynligvis en overflod af udstyr, som kan tilkøbes.

Porsche Macan deler platform, software, batteri og mange andre ting med Audi Q6 e-tron, som også snart lanceres.

Læs mere om den elektriske Porsche Macan her.

Se også: Priser, tilbud, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i Danmark i 2024
Årets elbiler 2024 – se vinderne
Bedste bilforsikring til elbil