Privatleasing af nye biler slog rekord i 2023

Rekordmange danskere privatleasede deres bil i 2023. Blandt de mest leasede biler finder man flere elbiler, hvilket giver rigtig god mening.

Privatleasing af nye biler slog rekord i 2023

Aldrig har været privatleasing af nye biler været så populært, hvor hver femte nye elbil i Danmark privatleaset. Mange danskere har valgt af lease elbil, hvilket på flere måder giver rigtig god mening.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Hver femte nye bil i Danmark er privatleaset

Flere og flere vælger af lease en bil, fremfor at købe. I 2023 blev der slået rekord, hvor hver femte nye bil i Danmark var en leaset bil.

Tal fra bilstatistik viser, at nye leasingbiler i 2023 har den højeste andel af nybilssalget gennem de seneste 15 år.

Privatleasing bliver mere og mere populært. I 2019 lå andelen af privatleasede biler på 9,7 procent og var i 2022 steget til 13,7 procent.

Privatleasing skulle dog i 2023 vise sig at blive meget populært. Her var tæt på 20 procent af de nye biler privatleasede – helt præcist 19,9 procent. Det er en stigning på 43 procent sammenlignet med året forinden.

Se også: De bedste små elektriske bybiler og familiebiler i Danmark

Elbiler populære som leasingbiler

Blandt de mest privatleasede biler finder man Peugeot 208, Ford Kuga og Audi Q2, men man finder også flere elbiler. Faktisk er der to elbiler i top 10.

På femtepladsen er det nemlig Tesla Model Y, der også blev den mest solgte bil i Danmark i 2023. Hele 1.208 valgte at privatlease en Model Y sidste år, hvilket med stor sandsynlighed fik et boost, da Tesla lokkede med et tilbud på privatleasing af Model Y.

På syvendepladsen blandt de mest leasede biler i 2023 finder man en anden elbil, nemlig Polestar 2. Der blev leaset 1.135 styk Polestar 2 sidste år. Polestar har kørt med ekstremt lave leasingpriser på Polestar 2, der sidst på året fik et yderligere boost, da en ny model var lige på trapperne og lageret skulle tømmes.

Mon ikke vi vil se privatleasingandelen vokset igen i 2024. Flere bilmærker har i 2024 lagt ud med skarpe leasingtilbud på elbiler. Se de bedste aktuelle tilbud på elbiler her.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025

Leasing af elbil har flere fordele

Hvorfor skal du lease en elbil? Der er flere fordele ved at lease og kan i mange tilfælde bedre svare sig end at købe en elbil.

Vælger du at lease en elbil, skal du ikke bekymre dig om den hurtige udvikling af elbiler, batteriforringelse, gensalgsværdi og service. Derudover har du mulighed for at prøve at køre og leve med elbil væsentligt mere risikofrit, når du vælger at lease frem for at købe.

Skulle husstandens privatøkonomi ændre sig, kan man efter kun 12 måneder komme ud af en leasingaftale. Det giver også mulighed for, at man på en billig måde kan skifte til en ny elbil, skulle teknologien været blevet meget forbedret eller prisen blevet betydeligt lavere.

Læs også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Test og anmeldelser af elbiler