Elbiler fra Renault bliver 50 procent billigere

Renault vil skære voldsomt ned på produktionsomkostningerne på elbiler og har planer om at udvide produktionen til Tyrkiet.

Elbiler fra Renault bliver 50 procent billigere

Fremtidige elbiler fra Renault vil blive meget billigere, blandt andet ved brug af AI, afslører det franske bilmærke nu.

Se også: Test, specifikationer og priser på elbiler fra Renault

Sådan vil Renault halvere prisen på elbiler

Renault har fået stort fokus på prisen på elbiler. De har allerede afsløret, at de er på vej med de billigere elbiler Renault Twingo og Renault 5, der bliver nogle af de billigste elbiler på markedet.

Men det er ikke nok for Renault, afslører de til Reuters. Planen er nemlig, at Renaults elbiler skal være hele 50 procent billigere. Derudover er dette ikke planer, som ligger langt ude i fremtiden. Ifølge Renault sker det på et tidspunkt mellem nu og frem til 2027.

Prisen på fossildrevne biler skal falde med 30 procent og elbiler med 50 procent, lyder det.

Renault fortæller, at de vil opnå de meget lavere priser ved brug af kunstig intelligens (AI). Renault benytter allerede nu AI i produktionen, men dette skal udvides i fremtiden. Der bruges 300 AI-applikationer i produktionen, for eksempel til kvalitetskontrol, som i fremtiden skal tidobles.

Der skal dertil skæres et helt år af udviklingen af nye modeller, der skal gå fra 3 til 2 år.

Se også: Bedømmelse, pris og leasingpris på populære elbiler

Udvider produktionen i Tyrkiet

Ikke nok med det vil Renault også udvide produktionen i Tyrkiet. Bilmærket vil investere 3 milliarder kroner i at fremstille fire nye modeller på fabrikken i Bursa i Tyrkiet.

Målet er at gøre fabrikken til et eksportknudepunkt – ikke kun for Europa, men for andre lande i verden.

Se også: De billigste elbiler på Danmark i 2023

Kommende elbiler fra Renault

Der er flere spændende elbiler på vej fra Renault, der indtil videre kun tilbyder Zoe – der nu ser ud til at være udgået – og Megane Electric.

Renault er blandt andet på vej med:

Se også: Kommende elbiler i 2023, 2024 og 2025

Se også:
Bliv klogere på forsikring af elbil
Guide til ladeboks og hjemmeopladning