Renault 5 får 400 km rækkevidde og skarp pris

Den kommende Renault 5 får op til 400 kilometer rækkevidde og en meget attraktiv pris. Vi tager et kig på det nye specifikationer på Renault 5.

Renault 5 får 400 km rækkevidde og skarp pris

Flere specifikationer på den kommende Renault 5 er nu officielle. Læs om batteri, rækkevidde, lancering og pris på den kommende bybil fra Renault.

Se også: Tjek priser og specifikationer på billige bybiler

Lille Renault 5 bliver en prisbillig bybil

Godt nok har Renault netop løftet sløret for en anden lille elbil, Twingo E-TECH, men der er flere små på vej fra det franske bilmærke. Renault er nu klar med nye informationer om Renault 5, der er lidt af et ikon for denne producent – der er derfor også store forventninger til den.

Da originalen blev lanceret tilbage i 1972, var den i den grad en nyskabelse – og i 2024 får den så ny energi som en elbil, der er designet og produceret i Frankrig.

Den lille minibil bliver 3,92 meter lang og bygges på en ren elektrisk platform, der er døbt AmpR Small.

Prisen? Ifølge Renault går de efter en pris fra 25.000 euro. Direkte omregnet er det 186.000 kroner. Vi forventer en pris lige under 200.000 kroner for Renault 5.

Se også: Bestil prøvetur i alle de nyeste elbiler

Renault 5 Electric
Renault 5.

Rækkevidde og batteri

Renault er også klar med nye informationer om batteri og rækkevidde for 5’eren. Der vil kunne vælges mellem to forskellige batteristørrelser.

Med det store batteri på 52 kWh får Renault 5 en rækkevidde på op til 400 kilometer. Man vil også kunne vælge et mindre batteri på 40 kWh i den billigere basismodel, men der er ikke oplyst en rækkevidde med dette batteri.

Et forsigtigt gæt på rækkevidde med 40 kWh batteri er 300 kilometer.

Renault 5 er en teknologisk avanceret bil, og det er den første elektriske Renault, der er udstyret med V2G teknologi. En teknologi, der gør, at den både kan modtage og afgive strøm til strømnetværket. 

Se også: Disse bybiler er bedst i test

Renault 5 lanceres snart

Renault er snart klar til at lancere Renault 5, der præsenteres ved Geneva Motor Show, som skydes i gang den 26. februar. Renault 5 er blandt over overblik over kommende elbiler i 2025.

Se også: De billigste aktuelle elbiler i Danmark

Se også:
Få den helt rigtige elbilforsikring
Bedste hjemmeopladning og ladenboks til elbil