Shell går all-in på lynladere til elbiler – lukker 1.000 tankstationer

Shell vil fra i år satse langt mere på opladning af elbiler. Over de to kommende år skal 1.000 tankstationer lukkes til fordel for lynladestationer.

Shell går all-in på lynladere til elbiler – lukker 1.000 tankstationer

Shell vil i løbet af de næste seks år opsætte omkring 150.000 ladestandere rundt omkring i verden. Der skal samtidig skrues gevaldigt ned for antallet af traditionelle tankstationer og op for antallet af lynladestationer.

Se også: Sammenlign priser og leasingtilbud på elbiler

Vil nedlægge 1.000 tankstationer over to år

Shell har netop offentliggjort deres Energy Transition Strategy 2024, hvor de fortæller om fremtiden for virksomheden. I rapporten er det tydeligt, at Shell tror på elbiler som fremtiden.

Shell vil nu være en langt mere seriøs udbyder af offentlig lynopladning til elbiler. Shell har i forvejen 54.000 offentlige ladestandere rundt om i verden, men målet er at øge antallet til 200.000 inden 2030.

Det betyder, at der skal opsættes 150.000 ladestander de kommende seks år. Der bliver derfor investeret massivt i opladning og skåret ned på traditionelle tankstationanlæg. Faktisk vil Shell nedlægge 500 tankstationer allerede i løbet af 2024 og 500 i 2025.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Satser på Europa og Kina

Shell har endnu ikke afsløret, hvilke tankstationer der skal nedlægges. De fortæller dog, at de vil satse for opladning til elbiler, hvor markedet for de nye biler er størst – og det er i Europa og Kina.

1.000 tankstationer lyder som mange, men det er dog blot en lille del af Shells verdensomspændende netværk af tankstationer.

Shell-lynladestation i London. Foto: Shell

Offentlig lynopladning er i fokus

Shell sælger allerede ladebokse til hjemmet og virksomheder og kunne derfor med fordel satse yderligere på dette område, men det lader til, at offentlig opladning af elbiler har højere prioritet. Her mener Shell, at de har en stor fordel.

“Vi har en stor konkurrencemæssig fordel med hensyn til placeringer, da vores globale netværk af servicestationer er et af de største i verden,” står der i rapporten.

“Vi har andre konkurrencemæssige fordele som vores convenience-detailtilbud, der giver os mulighed for at tilbyde vores kunder kaffe, mad og andre bekvemmelighedsvarer, mens de oplader deres biler.”

Se også: Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?

Udbygger lynladenetværk i Danmark

Shell tilbyder lynopladning af elbiler i Danmark under navnet Shell Recharge. Shell Recharge finder man på nuværende tankstationer, hvor man finder lynladestandere med op til 300 kW ladeeffekt.

Shell har flere end 30 aktuelle lynladestandere på vej i Danmark, der opsættes på nuværende tankstationer.

Hos Shell koster lynopladning 3,99 kr. per kWh. Betaling sker med betalingskort eller Shell Card.

Aktuelle priser på lynopladning

  • Circle K: 3,95 kroner per kWh
  • Ionity: 5,27 kroner per kWh
  • Q8: 3,97 kroner per kWh
  • Clever: 4,99 kroner per kWh
  • E.ON: 4,75 kroner per kWh
  • OK: 3,99 kroner per kWh
  • Shell: 3,99 kroner per kWh
  • Tesla: 2,74-3,03 kroner per kWh
  • UNO-X: 3,50 kroner per kWh

Vi anbefaler:
Se alle de billigste elbiler i Danmark
Markedets bedste elbilforsikring finder du hos if
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet