Tesla gør klar til hurtigere lynopladning

Tesla er på med en endnu hurtigere lynopladning i Europa. Den første nye Supercharger V4-station forventes at åbne i denne måned.

Tesla gør klar til hurtigere lynopladning

Tesla er på vej med en ny generation af Superchargere, der skal lade deres elbiler endnu hurtigere op. Den første ladestation med de nye V4-lynopladere klargøres i Europa.

Hos Tesla har der været et stort fokus på at få udbygget deres globale lynopladningsnetværk, de har givet det meget fængende navn Superchargers. Herhjemme påstår Tesla, at de har det største offenligt tilgængelige lynopladningsnetværk i Danmark. Kigger man ud over Danmarks grænser er der mere end 40.000 Superchargere i verden. De nuværende Superchargere tilbyder enten 150 kW eller 250 kW lynopladning. Superchargeren med 250 kW ladeeffekt, den såkaldte V3, er den nyeste – men ikke længe.

Se også: Den bedste elbil til familien finder du her

Ny 350 kW Supercharger på vej

Supercharger V4 forventes at understøtte en ny 1000V-arkitektur. Nuværende Teslaer vil sandsynligvis ikke oplade hurtigere på de nye ladestandere, men kommende modeller forventes at understøtte dem.

Tesla er på vej med en ny Model 3 og en faceliftet Model Y. Der skulle også være en meget billigere Tesla på vej med en pris lige over 200.000 kroner.

Tesla er nemlig på vej med endnu hurtigere Superchargere V4 (fjerde version), der vil tilbyde endnu hurtigere opladning. Og hvor hurtige er de nye opladere så? Det ved man ikke med sikkerhed endnu, men de forventes at have en effekt på 300-350 kW, hvilket vil kunne oplade en kompatibel elbil fra 10-80 procent på omkring 20 minutter.

Se også: Seneste nyt om elbiler

Kan bruges af alle elbiler

Tesla er så småt begyndt at åbne deres lynopladningsnetværk for andre elbiler end deres egne. Derfor forventes de nye Supercharger V4-stationer også at være åbne for alle elbilmærker, der er kompatible.

Sådan ser Supercharger V4 ud.

De nye Superchargere åbner i marts

Indtil videre er de nye Superchargere V4 ikke officielle hos Tesla, men er blevet spottet i Holland, hvor den første station forventes at åbne i denne måned.

Den nye V4-superchargerstation ser ud til at samme design som Megachargers, der anvendes til Tesla Semi.

Se også: Sådan får du en billig elbilforsikring