Test, bedømmelse og pris på MGS5 EV

MGS5 EV er MGs nye bud på en kompakt SUV og prisbillig familiebil med høj komfort og masser af udstyr. Vi varmer her op til test af MGS5 EV.

Test, bedømmelse og pris på MGS5 EV

Er den kommende MGS5 EV den bedste elbil for jer, der søger en rummelig SUV til en skarp pris? Vi tager her et nærmere kig på de forventede specifikationer og pris.

Se også: Alle elbiler fra MG i Danmark

Kort om MGS5 EV

Lad os først få på plads, hvad MGS5 EV er for en bil. Der er her tale om en kompakt SUV i mellemklassen med fem siddepladser, der er rettet mod dem, der søger en prisvenlig og praktisk elbil, som også kan rumme familien.

MGS5 EV måler 4.476 mm i længden, 1.849 mm i bredden og 1.621 mm i højden, og har en akselafstanden på 2.730 mm.

Den er altså større end de mindste elbiler, men lidt mere kompakt end populære elbiler som Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq og Hyundai Ioniq 5. Med en akselafstand på 2.730 mm tyder det dog på, at den vil være omtrent lige så rummelig i kabinen som de nævnte modeller – hvilket, i kombination med prisen, kan være en af dens helt store fordele.

Bagagerummet i MGS5 EV er på rummelige 453 liter, som kan udvides til 1.441 liter med bagsæderne lagt ned. Den trækker op til 500 kg på krogen.

Vores test og bedømmelse består for nuværende udelukkende af vores vurderinger af specifikationerne og vores egne første indtryk af MGS5 EV og et forventet prisniveau. MGS5 EV lanceres i juni 2025.

Artiklen opdateres i takt med at testresultater fra uvildige og anerkendte testmiljøer i udlandet bliver offentliggjort.

Se også: Stor test: Her er de bedste SUV’er

Rækkevidde, opladning og ydeevne

Vi kender endnu ikke til de endelig specifikationer på de varianter af MGS5 EV, der lanceres i Danmark. Dog er bilen lanceret i Storbritannien, hvilket kan give os et godt indtryk af den.

MGS5 EV er baseret på elbilplatformen MSP (Modular Scalable Platform), der er udviklet af SAIC Motor.

Basismodellen i  Storbritannien har en elmotor med baghjulstræk, der yder 125 kW (170 hk), og som klarer 0-100 km/t på 8,0 sek. Den gemmer på et 47,1 kWh LFP-batteri med en WLTP-rækkevidde på 340 km. Forbruget er opgjort til 16,6 kWh/100 km.

Den anden udgave har en kraftigere elmotor – også med baghjulstræk – med en ydeevne på 170 kW (231 hk) og en acceleration på 6,3 sek. LFP-batteriet i denne udgave er opgraderet til 62,1 kWh, hvilket giver en WLTP-rækkevidde på 480 km.

Lynopladning sker ved op til 139 kW og 10-80 % tager ned til 28 minutter.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af MGS5 EV

Forventet pris på MGS5 EV

Der er endnu ikke en officiel pris på MGS5 EV. Vi forventer, at den vil få en pris i Danmark fra 210.000 kr.

Billeder af ny MGS5 EV

Perspektivering

Bliver MGS5 EV det bedste bud på en kompakt, men stadig rummelig, SUV til en skarp pris i Danmark? Det kan vi ikke svare på endnu. Vi ser frem til at kunne bringe en grundig test af den nye MGS5, når MG lancerer den i løbet af 2025.

Vi kan derfor ikke bringe en test af MGS5 EV endnu, men så snart det er muligt vil siden her blive opdateret med testresultat for den, hvor du vil kunne se dens samlede bedømmelse samt fordele og ulemper ved denne elbil.

Du vil også kunne se en vejledende priser og de mest oplagte alternativer til den.

Se også: Test af de nyeste elbiler i Danmark

Alternativer til MGS5 EV

MGS5 EV ser uden tvivl lovende ud, men der venter også stor konkurrence til den. Blandt de bedste alternativer til prisen er der:

MGS5 EV vil sandsynligvis slå disse alternativer på rummelighed og udstyr, og kombineret med MGs 7 års fabriksgaranti ligner den et godt køb. I plads vil MGS5 EV nok kunne matche den dyrere Skoda Elroq, men det må tiden vise.

Vi anbefaler:
Sammenlign specifikationer og priser på alle bybiler
Se priser på de billigste elbiler i Danmark
Test og anmeldelser af elbiler
Alle kommende elbiler i 2025, 2026 og 2027