Test, bedømmelse og pris på Toyota Urban Cruiser
Toyota Urban Cruiser kommer til Danmark i løbet af efteråret, men vi har allerede nu fået vores første indtryk af den prisvenlige og lille – men overraskende rummelige – SUV.
Se også: Se priser, leasingpriser og specifikationer på elbiler
Kort om Toyota Urban Cruiser
Urban Cruiser er en elbil i bybil-klassen i et SUV-design, der med fem siddepladser og et rummeligt bagsæde og bagagerum sagtens kan fungere som en lille familiebil.
Toyota Urban Cruiser er 4.285 mm lang, 1.800 mm bred og 1.640 mm høj, og har en akselafstand på 2.700 mm. Den er dermed på størrelse med en bybil som Volkswagen ID.3, der er en af de mest populære i prisklassen, men med en anelse kortere akselafstand.
Bagsæderne i Urban Cruiser kan rykkes frem og tilbage, så kan vælge at få mere plads i bagagerummet eller plads til passagerer.
Vores test og bedømmelse består for nuværende udelukkende af vores vurderinger af specifikationerne og vores egne første indtryk af Toyota Urban Cruiser og et forventet prisniveau. Urban Cruiser kommer til Danmark i efteråret 2025.
Artiklen opdateres i takt med at testresultater fra uvildige og anerkendte testmiljøer i udlandet bliver offentliggjort.
Rækkevidde, opladning og ydeevne
Der kommer forskellige udgaver af Urban Cruiser til Danmark, hvor der er forskel på batteri, ydeevne og udstyr – udstyrspakker tager vi senere.
Man vil kunne vælge mellem et 49 eller 61 kWh batteri, hvor det store batteri giver en rækkevidde op til 400 km. Det skal dog siges, at der ikke er endelige rækkeviddetal for bilen endnu.
Ligeledes oplyser Toyota endnu ikke, hvor hurtigt eller med hvor stor ladeeffekt Urban Cruiser kan lynlade (DC).
Udgaven med lille batteri fås kun med forhjulstræk og en enkelt motor, der yder 106 kW (144 hk).
Udgaven med stort batteri fås både med forhjulstræk og en effekt på 128 KW (174 hk) og firehjulstræk og en effekt på 135 kW (184 hk).
Se også: Priser, specifikationer og billeder af Toyota Urban Cruiser
Udstyr og varianter
Når Urban Cruiser lander i Danmark bliver det i to udstyrsvarianter: Active og Executive.
Basismodellen, Active, byder på udstyr som 18″ tommer alufælge, LED-lygter, 10,2″ infotainmentskærm, adaptiv fartpilot, ambientbelysning i kabine, bakkamera, bagrudevisker, varmepumpe og mulighed for forvarmning af batteri.
Executive opgraderer med 19″ alufælge, 360 graders parkeringskamera, JBL lydsystem, el-justerbart førersæde, sæder i læder/stof og et mindre panoramaglastag.
Pris på Toyota Urban Cruiser
Der er endnu ikke en endelig pris på Toyota Urban Cruiser, men derimod er en forventet pris meldt ud. Toyota forventer, at bilen vil koste fra 240.000-250.000 kr.
Test af Toyota Urban Cruiser
Det er dejligt at se Toyota udvide sortimentet af elbiler i Danmark, som producenten i 2026 udvider til seks modeller. Urban Cruiser er en lovende elbil, som vi dog endnu ikke kan give en endelig bedømmelse.
Vi har nemlig kun fået et kortvarigt kig på Urban Cruiser, og har altså ikke haft den i en uge, som vi normalt har baserer vores test af elbiler.
Vi kan derfor ikke komme med en konklusion endnu, men kan dog fremhæve de steder, hvor vi – indtil videre – mener Urban Cruiser imponerer og skuffer.
Første indtryk af Toyota Urban Cruiser
Først og fremmest er Toyota Urban Cruiser en nydelig lille elbil, der overrasker med sin rummelighed og praktikalitet. Med bagsæderne skubbet helt tilbage er der virkelig god benplads – omvendt er der rigtig god bagagerumsplads.
Der er god plads foran og sæderne meget komfortable. Komforten på bagsæderne er en blandet fornøjelse. Der er god benplads, sæderne er behagelige, men der er ikke lavt til loftet, og der er ikke god støtte fra sæderne til underlår.
Vi er en anelse skuffede over den generelle materialekvalitet i kabinen, hvor der er lidt for meget hård plast og pianosort-plastik for en bil i denne prisklasse. Her fornemmer man tydeligt, at der er sparet.
Værre endnu er det med skærmene og softwaren. Både førerskærm og infotainmentskærm er af en trist kvalitet og i en ringe skærmopløsning, som ikke vil kunne slå markedets billigste tablets under 1.000 kr.
Softwaren bag infotainmentskærmen imponerer ligeledes ikke. Infotainmentsystemet er langsomt, umoderne og minder om noget fra før elbilernes tid. Dog virker systemet rimeligt enkelt og understøtter dertil Android Auto og Apple CarPlay.
Alt i alt ser Toyota Urban Cruiser lovende ud. Indtil videre mener vi dog, at prisen skal længere ned, hvis den skal have en chance for at blive meget populær blandt danskerne.
Vi opdaterer denne artikel med vores bedømmelse af Toyota Urban Cruiser, når vi har haft den til en hel uges grundig test.
Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test
Billeder af Toyota Urban Cruiser
Se også: Alle billeder af Toyota Urban Cruiser
Alternativer til Toyota Urban Cruiser
Med en pris omkring 240.000 til 250.000 kr. for Toyota Urban Cruiser positionerer den sig som en konkurrencedygtig kompakt SUV.
Den skal konkurrere med elbiler som Volvo EX30, Skoda Elroq og Kia EV3, der alle klarer sig utroligt godt i test og hvor de to sidstnævnte byder på mere plads.
Forhåbentlig kan Urban Cruiser friste med en lavere pris end konkurrenterne.
Se også: Se garantien på alle elbiler i Danmark
Vi anbefaler:
Stor guide til opladning af elbil hjemme
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Priser på de billigste elbiler i Danmark
Vores guide til bedste ladeboks til elbiler
Alle elbiler i Danmark rangeret efter pris