Alle nye Volvo-biler understøtter over-the-air-opdateringer

Volvo tilbyder fra nu OTA-opdateringer af alle deres biler, som kan forbedre infotainmentsystemet, rækkevidde, ydeevne og tilføje nye funktioner.

Alle nye Volvo-biler understøtter over-the-air-opdateringer

Volvo har netop meldt ud, at fra nu tilbydes der over-the-air (OTA)-opdateringer af software i hele deres lineup af biler. Efter først at introducere det i alle elektriske biler som XC40 og C40 Recharge, kommer den praktiske funktionalitet også til alle nye XC90, S60 og V60 ICE og hybrid-modeller samt fremtidige elbiler.

Se også: Test af Volvo XC40 Recharge

Ny udgave af Android Automotive rulles ud

Den seneste opdatering, Volvos ottende, kommer ud til over 190.000 biler denne uge. Ejerne får dermed version 11 af Android Automotive (og dermed ikke nyeste Android 12) i deres infotainmentsystemer med nye app-kategorier i Google Play fra navigation til opladning og parkering. Videostreaming forventes at komme senere i år

Med er også forbedringer af strømforbruget, klimatimere og af mobilappens funktioner. Forbedringerne af strømforbruget skal hjælpe med at holde batteriets temperatur stabil, både når det er varmt og koldt i vejret. Det skal forbedre rækkevidden og forkorte opladningstiden. Man får også oftere opdateringer af opladningsprocenten.

“Ved at gøre alle Volvo-modeller i stand til at modtage over-the-air-opdateringer gør vi vigtige fremskridt i retning af vores ambition om hver dag at forbedre vores kunders biler,” udtaler Henrik Green, Teknologichef hos Volvo Cars.

“Dette er derfor en vigtig milepæl: Vi opdaterer nu alle modeller, så et stadig stigende antal kunder kan nyde godt af fordelene ved løbende opdateringer,” slutter Green.

Se også: Volvo vil revolutionere instrumentbordet: Forruden er skærmen

Ikke kun forbedringer til infotainment

Tesla var først ude med softwareopdateringer over-the-air på Model S, X, 3 samt andre modeller og forsikrede brugerne, at deres elektriske biler skulle få funktioner fra nyere modeller. Det er ikke kun opdateringer af softwaren i underholdningssystemet og andre systemer (SOTA), men også den firmware, der kontrollerer hardwaren (FOTA).

De fleste bilproducenter tilbyder ny en form af OTA-opdateringer, men mange, som BMW, Audi og Fiat tilbyder kun SOTA-opdateringer af infotainment-systemerne. Andre som GM og Ford tilbyder større opdateringer af bilernes systemer, så de kan køre længere og får ny iog bedre funktionalitet på flere områder.

Volvo lader til at slutte sig til den sidstnævnte kategori, hvor forbedringerne ikke kun handler om navigations- og underholdningssystemerne, men også opladningen og andre funktioner. De lover også, at infotainmentsystemet, udviklet i samarbejde med Google, kommer med i alle nye biler i deres lineup.

Se også: Volvo lancerer XC40 med nyt design og billigere C40 Recharge