Lille og billig(re) Volvo-elbil lanceres 7. juni

En mindre og mere prisoverkommelig elbil fra Volvo er snart klar til sin præsentation. Den lille elektriske SUV Volvo EX30 lanceres i midten af juni.

Lille og billig(re) Volvo-elbil lanceres 7. juni

De store, luksuriøse, teknologisk avancerede og flotte elbiler er imponerende at se på og læse om, men for de fleste danskere er de i virkeligheden nok mere interesseret i en mindre og billigere elbil. Netop derfor virker Volvos kommende EX30 til at være en af årets mest interessante elbiler.

Vi vidste den var på vej, men nu er det endelig officielt: Volvo EX30 lanceres i år. EX30 bliver den hidtil mindste elbil fra Volvo endnu. Det betyder også, at den forhåbentlig bliver til at betale.

Se også: Nyheder om elbiler

Den mindste elbil fra Volvo

I slutningen af 2022 begyndte vi at se enkelte mindre og billigere elbiler blive lanceret, som for eksempel MG4 Electric og BYD Atto 3, men vi mangler i stor grad stadig at se de store og veletablerede bilproducenters bud på denne type elbiler. Den kommende EX30 fra Volvo kunne blive et bud på dette.

Vi lærte først om EX30 til lanceringen af luksus-kæmpen Volvo EX90, der ruller ud på vejene senere i år. Under lanceringen teasede bilmærket for den lille elbil i et kort glimt. Nu har Volvo administrerende direktør, Jim Rowan, endelig afsløret, hvornår EX30 vil blive præsenteret.

Ifølge ham vil de være klar til lancering af Volvo EX30 den 15. juni. I et interview sagde Rowan sådan om EX30:

“(EX30) er “meget sikker”, har “tilfredsstillende rækkevidde” og har en “god størrelse”, men er “mindre end en 40’er,”

Med “40” mener Rowan en Volvo XC40, der er deres mindste model lige nu.

Volvo EX30
Her er et gæt på, hvordan Volvo EX30 vil se ud.

Volvo på abonnement?

Hvad ved vi egentlig om Volvo EX30? Volvo har endnu ikke meldt noget officielt ud omkring EX30, men der går selvfølgelig masser af rygter i branchen, som lyder ganske pålidelige.

EX30 skulle være baseret på Geelys Sustainable Experience Architecture-arkitektur (SEA), der også forventes at blive brugt til Polestar 4. Platformen kan rumme forskellige batteristørrelser og understøtter over-the-air-opdateringer.

Samme platform er også brugt til den nye Smart #1, som Volvo EX30 forventes at mindre meget om. Smart #1 kommer med en rækkevidde på 350 kilometer på en opladning og 150 kW lynopladning.

Det tyder på, at Volvo med EX30 for første gang vil tilbyde en elbil på abonnement. Så må vi bare håbe, at den bliver mere overkommelig end NIOs abonnementspriser.

Se også: Test af elbiler