Volvo EX60: Specifikationer, design, lancering og andre rygter

XC60 som elbil er allerede bekræftet, men hvordan bliver den? Vi tager her et kig på rygter på Volvo EX60 med specifikationer, design og lancering.

Volvo EX60: Specifikationer, design, lancering og andre rygter

Hvornår kommer den? Hvad bliver prisen på den? Hvordan vil den se ud og hvor langt vil den køre på en opladning? Der er mange spørgsmål om den kommende Volvo EX60, der regnes for en af bilmærkets vigtigste elbiler. Vi tager et kig på alle de informationer, der er om Volvo EX60 på nuværende tidspunkt.

Se også: Sammenlign og tjek priser på SUV’er

Volvo EX60 får design i stil med EX90 og EX30

Volvo er en af mange velkendte bilmærker, der satser stort på elbiler. Det er Volvos mål at være et 100 procent rent elbilmærke inden 2030, og har derudover et mål om at blive klimaneutrale i 2040.

Hos Volvo er der lige nu stort fokus på deres lille ny, nemlig EX30. Volvo EX30 er deres mindste og billigste elbil. Inden længe lander flagskibet, den store Volvo EX90, til omkring 1 million kroner. Godt nok er det to meget forskellige biler, men designmæssigt viser de begge, hvor Volvo er på vej hen.

Hvis vi et øjeblik kigger lidt ud i fremtiden – hvad har Volvo så på vej? Det oplagte bud på den næste elbil fra Volvo er XC60, som vi forventer vil hedde EX60.

Se også: Priser og bedømmelser på de mest populære elbiler

XC60, som er en mellemstor SUV, er Volvos mest populære bilmodel på et globalt plan. Der er derfor ingen tvivl om, at Volvo meget gerne snart vil kunne tilbyde denne som en ren elbil.

Designmæssigt forventes at ligne EX30 og EX90, som har et meget ens design, udvendigt og indvendigt, selvom der er store forskelle i størrelse og pris.

Se også: Se test, bedømmelse og pris på Volvo EX30

Her er et bud på designet:

Et gæt på designet på Volvo EX60.

Specifikationer på Volvo EX60

EX60 forventes at blive bygget på platformen Scalable Product Architecture 2 (SPA2), som Volvo fremviste med EX90. Denne bruges også til Polestar 3, og vil kunne bruges til flere forskellige biltyper.

Det tyder på, at der er plads til et batteri på 107 kWh i denne platform, som i EX90 giver en rækkevidde på 600 kilometer. EX60 vil være mindre, mere aerodynamisk og lettere, og derfor have længere rækkevidde.

Det kan dog være, at EX60 får et næstegenerationsbatteri med højere energitæthed, og dermed får endnu længere rækkevidde.

Se også: Disse familiebiler på el er bedst til prisen

Opladningen forventes at være i stil med EX90, der lader med en maksimal effekt på 250 kW, der giver 10-80 på 30 minutter.

Volvo EX60 forventes at få firehjulstræk og to elektriske motorer, som tilsammen yder 400 kW / 536 hk.

Infotainmentsystemet vil igen være Volvos eget, Volvo OS, med Googles Android Automotive henover. Det forventes at være en videreudvikling af det system, man i dag finder i EX30 og EX90.

Volvo EX60 får Android Automotive som i EX90.

Hvornår kommer Volvo EX60?

Volvo EX60 forventes at få i produktion i 2025. Lanceringen og salget af den skulle derfor starte året efter, i 2026. Det kan dog være, at EX60 er så vigtig for Volvo, at de fremskynder produktionen.

Det er Volvos plan, at lancere én ny elbil hvert år.

Se også: Specifikationer på kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Hvad bliver prisen på Volvo X60?

Volvo EX60 forventes at koste cirka det samme som den nuværende XC60, som koster fra cirka 600.000 kroner. Vi gætter på en pris fra cirka 650.000 kroner.

Volvo EX60 får konkurrenter som næste generation af BMW iX3, Mercedes-Benz EQC og Audi Q6 e-tron.

Se også:
De billigste elbiler på vejene i dag
Se bedste forsikringer til elbil