Volvo har problemer med EX30 – kunder får penge tilbage

Volvo har alvorlige softwareproblemer med EX30, som skulle have resulteret i, at nogle ejere har afleveret deres bil tilbage.

Volvo har problemer med EX30 – kunder får penge tilbage

Volvo skulle efter sigende arbejde på højtryk for at løse problemer med EX30, som har fået kun til at aflevere deres nye biler tilbage og få pengene retur.

Se også: Sammenlign og se priser på elbiler fra Volvo

Volvo EX30 plages af fejl

Ifølge Autocar skulle Volvo have flere problemer med deres lille nye elbil. Volvo EX30 er en af de ti bedst sælgende elbiler i det første halvår i Danmark i 2024.

Disse problemer, siger ejerne, spænder fra en sort fører- og infotainmentskærm, og døde knapper på rattet til problemer med at få bilen til at lade op . Der skulle endda være nødbremsesystemer, der tilfældigt aktiveres.

Ejere har også delt historier og billeder på nettet om ødelagte infotainmentskærme, forkerte oplysninger på skærmen, pludselig nulstilling af indstillinger, hvor bilen går tilbage til fabriksindstillinger samt svigtende assistentfunktioner.

Se også: Pris, bedømmelse og specifikationer på Volvo EX30

Nye ejere har returneret deres EX30

Nogle problemer har været så alvorlige, at ejere har sendt deres biler tilbage til Volvo fået pengene refunderet, har Autocar fået at vide.

Som svar sagde en talsmand for Volvo i en erklæring: “Vi anerkender, at dette ikke er, hvad de forventer af deres Volvo-bil, og vi arbejder på at afhjælpe dette så hurtigt som muligt med mindst mulig ulempe for vores kunder.”

Man finder meget få knapper i EX30, som derfor er meget afhængig af sin software, og de fleste nøglefunktioner, herunder forlygter, sidespejle og klimakontrol, er tilgængelige via den centrale touchscreen.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

2025-model lige på trapperne

Volvo har fortalt til Autocar, at EX30 er blevet fjernet fra deres britiske online-konfigurator, fordi en 2025-version (MY25) lanceres  den 8. juli.

Der skulle dog være meget få nyheder i den nye version. Problemerne med bilerne forventes at kunne fixes over-the-air (OTA).

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvaliteter

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den