Volkswagen vil have Google Maps i nyt infotainmentsystem

Volkswagen vil gøre deres nye infotainmentsystem mere attraktivt, hvilket de mener Google Maps og en forbedret ydeevne kan hjælpe med.

Volkswagen vil have Google Maps i nyt infotainmentsystem

Volkswagen ved udmærket, at de selv med et helt nyt infotainmentsystem har meget arbejde foran sig. Google Maps til navigation og en bedre ydeevne kan være blandt fremtidige forbedringer.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelser på populære elbiler

Volkswagen vil forbedre nyt infotainmentsystem

Volkswagen fremviste sammen med deres nye ID.7 et helt nyt infotainmentsystem på en ny og større infotainmentskærm. Senere kom infotainmentsystemet til nye ID.4 og ID.5. Der er ingen tvivl om, at det er en klar forbedring i forhold til den tidligere software. Der er dog stadig plads til forbedring.

Det indrømmer Axel Heinrich, der er Volkswagens chef for innovation:

“Vores kort og trafik er ikke de bedste, ligesom Googles,” sagde Axel Heinrich i et interview med Autocar.

Godt nok er Volkswagens nye infotainmentsystem baseret på Googles Android Automotive, men bruger på trods af det ikke Google Maps og har ej heller andre af Googles tjenester og appbutik.

Volkswagen bruger nemlig Android Automotive og ikke Google Automotive Services (GAS), som Google også har døbt “cars with Google Built-in”, som kommer uden  licens til Googles tjenester.

I stedet tilbyder Volkswagen platformene Apple CarPlay og Android Auto i infotainmentsystemet, hvor brugerne kan få adgang til disse tjenester. Ved brug af disse går brugerne dog glip af funktioner, såsom det integrerede batteristyringssystem i navigationen, fortæller Axel Heinrich.

Hertil skal det dog siges, at Android Auto allerede tillader elbilproducenterne, at Google Maps kan aflæse bilens batteritilstand og forbrug, og derpå kan lave ruteplanlægning med ladestop. Dette er muligvis gået Volkswagens næse forbi.

Volkswagens nye infotainmentsystem

Se også: Se de bedste rummelige elbiler til familien

Google Maps og hurtigere ydeevne

For at få brugerne til at bruge bilernes indbyggede software og ikke tredjepartsplatforme, vil Volkswagen forbedre det nye infotainmentsystem.

Først og fremmest vil de gøre det hurtigere. Selvom softwaren og hardwaren er ny, er Volkswagens infotainmentsystem langt fra så hurtigt som nogle af konkurrenternes. Derfor skal ydeevnen forbedres.

Det kunne også tyde på, at Volkswagen gerne vil erstatte deres nuværende kort og navigation med Google Maps.

Der skulle også være flere indbyggede apps på vej til det nye infotainmentsystem, som også kan være med til at få brugerne til, at droppe Apple Carplay og Android Auto.

Se også: Rygter og nyt om kommende elbiler i 2024

Vi anbefaler:
Få den helt rigtige elbilforsikring
Bedste hjemmeopladning og ladeboks til elbil