Xiaomi SU7: Nu er Xiaomis første elbil klar

Elektronikgiganten Xiaomi er nu klar med deres første elbil, der går i produktion. Vi tager et kig på Xiaomi SU7 og hvad fremtiden byder på hos Xiaomi.

Xiaomi SU7: Nu er Xiaomis første elbil klar

Xiaomi, der herhjemme er bedst kendt for deres smartphones, sprang ud som elbilproducent tilbage i 2021. Xiaomi er allerede nu kommet så langt, at deres første elbil, Xiaomi SU7, er klar til produktion. Dertil har Xiaomi allerede planlagt flere nye elbiler.

Se også: Priser og leasingtilbud på de nyeste sedaner

Xiaomi SU7: Sedan med sporty udseende

Der er fart på udviklingen af elbiler hos Xiaomi, der tilbage i 2021 afslørede, at de nu skulle være elbilproducenten. Dengang kastede Xiaomi en investering på 70 milliarder kroner efter projektet.

Det er Xiaomis overordnede mål, at være blandt de fem største bilproducenter i verden.

To og et halvt år efter de sprang ud som elbilproducent er Xiaomi nu officielt klar med deres første elbil, der har fået navnet SU7.

SU7 er en sport sedan, der ser ud til at være en konkurrent til elbiler som Tesla Model 3, Xpeng P7, Hyundai Ioniq 6 og BYD Seal.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Xiaomi SU7 kommer med efternavne, der ligner det er lånt fra Apple. Den kommer nemlig i varianterne SU7 Pro og SU7 Max.

SU7 Pro og SU7 Max har to elekteiske motorer med en individuel ydelse på 220 kW (295 hk) og 275 kW (368 hk), som tilsammen kan levere 660 hk. Tophastigheden er på 210 km/t.

Den kommer med et LFP-batteri fra BYD og bygger på 800 volt teknologi. Der er dog ingen detaljer om rækkevidde og opladning endnu.

Dertil har SU7 også LiDAR-sensor og avanceret selvkørende teknologi.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Xiaomi’s HyperOS

Dertil kommer SU7 med Xiaomis helt nye HyperOS infotainmentsystem. Vi ved endnu ikke hvordan SU7 ser ud indvendigt. HyperOS er et økosystem af software, som Xiaomi vil bruge i alle deres produkter, herunder også smartphones – dermed forsvinder MIUI.

SU7 går i produktion nu. Man forventer at kunne levere de første biler i februar 2024.

Xiaomi har flere nye elbiler på vej

Det er meget sandsynligt, at Xiaomi vil tilbyde deres biler i Europa. Det er nok mere et spørgsmål om hvornår.

Udover SU7 har Xiaomi to andre elbilmodeller på vej. Den næste går under kodenavnet “Modena” og den anden “Kunlun”. Der er endnu ikke nogle yderligere informationer om disse elbiler, som Xiaomi holder hemmelige. De skulle dog blive lanceret i løbet 2024.

Se også: Priser og leasingtilbud på elbiler

Se også:
De billigste elbiler på vejene i Danmark lige nu
Sådan oplader du billigst elbilen med ladeboks
Få et tilbud på forsikring af elbil hos If