Elbilen XPENG P7 kommer til Danmark

Kinesiske XPENG melder ud, at også deres elbiler kommer til Danmark. Inden længe kan vi derfor se XPENG P7 på de danske veje.

Elbilen XPENG P7 kommer til Danmark

Der er fart på markedet for elbiler, hvor de store og velkendte bilproducenter pludselig har fået voldsom konkurrence fra Kina. Flere kinesiske elbilmærker er allerede til stede i Danmark, og der er mange flere på vej. I en pressemeddelelse meddeler XPENG, at også de kommer til Danmark. Allerede til næste år vil man kunne finde XPENG P7 på de danske veje.

Læs også: Første indtryk af XPENG P5

Alt tyder på at XPENG ender med at komme før NIO, som endnu ikke har sagt noget officielt om et indtog i Danmark. Vi forventer dog at NIO også kommer til Danmark næste år med deres ES8 og ET7 samt planer om batteriskifte stationer. Det har XPENG derimod, som forventer at lande med deres elbiler i Danmark i starten af 2022. I første omgang bliver det med den elektriske sedan XPENG P7, som ligner et billigere alternativ til Tesla Model S.

XPENG åbnede i Norge sidste år og vil i år åbne i Sverige, Holland og Danmark. XPENGs udvalg vil først og fremmest kunne opleves i København i et Xpeng Experience Center, som endnu ikke er offentliggjort.

Se også: Alle elbiler i Danmark i 2021

XPENG P7 til Danmark

Selvom XPENG har både SUV’en G3 og sedanen P7 tyder det på, at kun sidstnævnte kommer til Danmark i første omgang. XPENG har nemlig allerede åbnet dørene for en dansk hjemmeside, hvor man kan kigge nærmere på P7.

XPENG P7 er en stor elektriske sedan, der har en rækkevidde på lidt over 500 km. P7 findes i fire varianter, hvor den billigste har baghjulstræk. Den største udgave har dobbelt elektriske motor firehjulstræk og tager turen fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Med DC-opladning oplades batteriet fra 30 til 80 procent på 30 minutter.

XPENG har med den store P7-sedan opnået en imponerende luftmodstandskoefficient på kun 0.236, hvilket placerer den blandt Tesla Model 3 og Porsche Taycan, men ikke helt kan matche Lucid Air med 0.200.

Som de fleste kinesiske elbiler er der ikke sparet på teknologien i XPENG P7, som selvfølgelig har eget operativsystem og brugerflade (med appbutik), intelligent cockpit og avanceret fartpilot.

Læs også: Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Dansk pris på XPENG P7?

XPENG forventes at lancere P7 i Danmark i starten af næste år. Der er endnu ikke en officiel dansk pris endnu, men kigger man på priserne i Norge, burde P7 blive et billigere alternativ til fx Tesla Model S. I Norge koster en XPENG P7 fra 447.820 NOK, hvor en dansk pris forventes at starte lige over 400.000 kroner.

Læs også: Alle disse elbiler kommer til Europa i 2021

Mere om fortællingen

Siden denne artikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 15/11/2021 fulgte redaktionen op med en artikel der tunede ind på Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler – Du kan læse den her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..