Samsung Galaxy S22 får lovende kamera

En lancering af Samsung Galaxy S22-serien nærmer sig, og nu får vi nye informationer om kameraet, som ser meget lovende ud.

Samsung Galaxy S22 får lovende kamera

Vi nærmer os en af de største smartphonelanceringer, nemlig næste generation af Samsung Galaxy S-serie. Samsung Galaxy S22 hedder de næste telefoner i serien, som der allerede har været lækket en del informationer om. Nu er der nyt omkring omkring kameraet i de kommende Galaxy S22-modeller, som kunne tyde på en stor opgradering til de to billigere varianter.

Læs også: Samsung Galaxy S22 får endnu bedre skærm

Samsung Galaxy S22 får nyt lovende kamera

Denne gang er det den ofte pålidelige Ice Universe, der har været på banen med nye rygter omkring Galaxy S22. Indtil nu har vi mest hørt rygter om topmodellen, Samsung Galaxy S22 Ultra, som får nyt design og et andet kamera. Den største nyhed er skiftet væk fra en 108 megapixel sensor til en meget mindre 50 megapixel, den nyudviklede Samsung ISOCELL GN5-sensor.

Som regel får Ultra-modellen det store og mest avancerede kamera, mens de to mindre i serien får mindre og ikke helt så kapable kameraer. S22 Ultra får stadig et mere imponerende kamera, men de to andre får også en gevaldig opgradering af kameraet. Rygterne går nemlig på, at de mindste og billigste i serien af flagskibstelefoner, den almindelige S22 og S22+, vil blive udstyret med den helt nye ISOCELL GN5-sensor.

Hvor S21- og S20-serien brugte en stor 64 megapixel-sensor til billeder med zoom, hvor de mange megapixel blev brugt til digital zoom. I Samsung Galaxy S22 og S22+ vil der denne gang blive brugt en mere traditionel optisk zoom på en 10 megapixel sensor, som skal give op til 3x optisk zoom.

Når det kommer til ultravidvinkelkameraet tyder det på lidt genbrug. Her er det nemlig en 12 megapixel-sensor med samme specifikationer som i nuværende S21-serie.

Samsungs ultimative flagskib, S22 Ultra, får en helt ny 108 megapixel HM3-sensor.

Se også: De bedste Samsung Galaxy-telefoner

Flere rygter om Samsung Galaxy S22

Samsung forventes at løfte sløret for Galaxy S22-serien allerede i januar, hvor vi også så S21-serien præsenteret. Der er allerede nu en masse rygter om Samsung Galaxy S22, som vi samler op på inden lanceringen. Blandt de mere spændende rygter er der et skifte til en mindre skærm og størrelse i den billigste S22-model, som skulle få en 6 tommer skærm – muligvis for at være et tættere alternativ til Apples iPhone 12 og 13 mini. S22+ får en 6,55 tommer skærm og S22 Ultra bevarer samme 6,7 tommer. Både S22 og S22+ får flade skærme, mens S22 Ultra får en skærm med kurvede sider. Ydelsen skulle komme en ny Exynos 2200-chip og Snapdragon 898, alt efter markedet. Norden får næsten altid Exynos-udgaven, lige bortset fra S20 FE.

Læs også: Samsung Galaxy S22: rygter om skærm, batteri og kamera