EU vil godkende Microsofts gigantopkøb af Activision

EU klar til at godkende Microsofts opkøb af Activision til en pris på 480 milliarder kroner efter flere indrømmelser.

EU vil godkende Microsofts gigantopkøb af Activision

Hvis ikke der sker noget uforudset i ellevte time, lader EU Kommissionen til at give Microsoft grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard, et køb til en pris på 69 milliarder dollars. Det svarer til cirka 480 milliarder kroner.

Hele tre kilder, der har kendskab til sagen, har overfor Reuters fortalt, at EU er klar til at godkende aftalen, fordi Microsoft er villige til at tilbyde sine rivaler licenser til spillene.

Se også: De bedste telefoner til gaming

Konkurrenter får licens til Call of Duty og andre spil

De licensaftaler, Kommissionen henviser til, er nok Microsofts seneste annonceringer om, at i det mindste visse Xbox-titler kommer til at ligge på Nvidias GeFOrce gloudgamingtjeneste, samt at Call of Duty forbliver på Nintendo mindst ti år frem i tiden.

Udover at udlicitere til konkurrenterne er det muligt, at Microsoft også er nødt til at tilbyde andre lignende tiltag for at berolige andre aktører, mener en af kilderne. Det kan for eksempel handle om, hvilken strategi selskabet vælger i fremtiden.

Som svar på Reuters historie meddeler Microsoft via en talsperson: “Vores forpligtelse til at give Sony, Steam, NVIDIA og andre langsigtet 100 procent lige adgang til Call of Duty bevarer aftalens fordele for spillere og udviklere og øger konkurrencen på markedet.”

Det tilføjes, at selskabet er “forpligtet til at tilbyde effektive og let gennemførlige løsninger, der imødekommer Europa-Kommissionens bekymringer.”

EU Kommissionen, der har frem til 25. april til at komme frem til sin beslutning i sagen, forventes ikke at kræve, at Microsoft skal sælge ud for at få sin godkendelse, fortæller kilderne.

Se også: Mobilt bredbånd til gaming

Opkøb kan blokeres af USA og England

Microsoft lader med andre ord til at være på god fod med EU, men selskabet risikerer stadig, at Storbritannien eller USA blokerer aftalen.

Amerikanske FTC har officielt for et par måneder siden indleveret et søgsmål for at kunne blokere aftalen, og den sag er endnu ikke afsluttet. Nvidia var på et tidspunkt med i kampagnen mod opkøbet, men de skiftede mening, da der i stedet blev indgået en aftale om Xbox-titler på selskabets cloudgaming-platform.

Hvis også de andre myndigheder godkender Microsofts opkøb, er det ikke kun Call of Duty, de kommer til at eje, men også Overwatch, Diablo, World of Warcraft og Starcraft.

Se også: Hvem er de største IT-giganter?