Test: JBL LIVE 650 BTNC – JBL’s bedste

JBL LIVE 650BTNC er et imponerende sæt hovedtelefoner med fantastisk lyd, lang batteritid og hurtig opladning. Her er der masser af god lyd til en fornuftig pris.

Test: JBL LIVE 650 BTNC – JBL’s bedste

JBL’s LIVE-serie byder både på gode og mindre gode lydoplevelser. Personligt var jeg ikke overbevist af JBL LIVE 400BT, hvilket også kom til udtryk i min anmeldelse. For mig antyder navnet, LIVE, at hovedtelefonerne kan byde på en levende musikoplevelse – det kan JBL LIVE 400BT ikke.

Nu er turen imidlertid kommet til storebroren, JBL LIVE 650BTNC, og udover det fjollede akronym, der står for BlueTooth Noice Cancelling, så er der intet fjollet over 650BTNC. Det er første gang i mange forsøg, at jeg virkelig føler, at udtrykket; Signature JBL Sound kommer til sin ret. For sjældent har JBL formået at levere så overbevisende en lyd, som tilfældet er med JBL LIVE 650BTNC.

Læs også: Test: JBL Tune 120TWS 

Fordele og ulemper ved JBL LIVE 650 BTNC

Fordele:

  • Solidt bygget
  • God komfort
  • Fremragende lyd
  • God støjreduction
  • God batteritid
  • Understøtter Google Assistent

Ulemper:

  • Forfærdelig app
  • Touch-fladen til assistent er let at ramme utilsigtet
  • Meget skarpt LED-lys, som forstyrrer om aftenen
JBL LIVE 650 BTNC
JBL LIVE 650 BTNC

Designet på JBL LIVE 650BTNC

Hovedtelefonerne er designet i en meget klassisk JBL-stil, hvor der ikke er gjort en masse ud af mønstre og farver, hvilket jeg personligt godt kan lide. Hovedtelefonerne er mere eller mindre helt sorte, med elementer som JBL-logo markeret i en anden nyance af sort. Jeg kan godt høre, at sort med sort lyder en anelse dumt, men her fungerer det glimrende.

Hovedbøjlen er beklædt med stof, og har en pude på indersiden for komfort – ørepuderne er beklædte med syntetisk læder, som føles rart og kan bæres i lang tid uden ubehag. På venstre ørestykke er hovedtelefonerne berøringsfølsomme, hvilket bruges til at åbne sin stemmeassistent. Lige berøringsfladen synes jeg er voldsomt irriterende, da den er så følsom, at man knapt nok skal røre den, før musikken stoppes og Google larmer. Det har medført en del utilsigtede stop af min musik på farten.

På højre ørestykke finder vi skydeknappen til at tænde og slukke JBL LIVE 650BTNC, samt parringsknap, lydstyrkeregulering, play/pause-knap, støjreduktion og 3,5 mm jackstick til kabel. Knapperne er nemme at betjene, når man har lært placeringerne at kende, og så giver de et gedigent klik, så man ikke er i tvivl når man har trykket.

Læs også: Test af JBL Link Portable – Google Assistent og fin trådløs lyd

Opsætning og app

Opsætningen af JBL LIVE 650 BTNC er ganske simpel. Tænd hovedtelefonerne, tryk på parringsknappen, find “JBL LIVE650BTNC” i telefonens Bluetooth-indstillinger og par enhederne. Ved første tilslutning på en Android-enhed, vil Google spørge, om du vil fuldføre opsætningen af Google Assistent på hovedtelefonerne, hvilket man selvfølgelig bliver guidet igennem af Google. Når assistenten er sat op, fungerer den helt efter planen – det er let at bruge funktionen uden at skulle have sin telefon frem.

Hvis du vil have det “fulde udbytte” af JBL LIVE 650BTNC, så kan du hente JBL My Headphones-app’en. Det er der bare ingen grund til, for den er mildest talt spild af plads på din telefon. Mere end 1 million downloads og en gennemsnitsvurdering på 1,9 stjerner vidner om, at jeg vist ikke er den eneste, der har det på den måde. Via app’en kan du ganske vist selv indstille en equalizer, for at optimere lyden til dine præferencer. Det er bare en dårligt eksekveret funktion. Derudover kan det være ret besværligt at tilknytte sine hovedtelefoner til app’en, da de udsender 2 Bluetooth-signaturer – Alt i alt er app’en overflødig, men LIVE 650BTNC spiller heldigvis fremragende uden.

JBL LIVE 650 BTNC
JBL LIVE 650 BTNC spiller fantastisk.

Lydkvalitet, samtalekvalitet og støjreduktion

Lyden i JBL LIVE 650BTNC er fremragende. Det er som nævnt første gang at “JBL Signature Sound” har en faktisk betydning. Der er perfekt balance mellem bund, midt og top, uanset hvilken genre du lytter til. Min erfaring siger, at det er sjældent for et par hovedtelefoner at lyde lige godt, hvadenten du hører Rammstein, Gavin DeGraw, Metallica eller Fleetwood Mac. De fleste hovedtelefoner vil som regel lyde bedst indenfor en bestemt genre – men i dette tilfælde lyder de altså godt over hele linjen. Derudover er lyden usædvanlig detaljerig. Det første nummer jeg ALTID hører som reference på et par nye hovedtelefoner, er Queens Don’t Stop Me Now – og denne gang hørte jeg pludselig elementer, som jeg ellers aldrig har lagt mærke til. Efter at have ejet og anmeldt dusinvis af headsets, så blev jeg selvsagt ret imponeret over at blive præsenteret for en ny oplevelse i gammel indpakning så at sige.

I forhold til samtalekvalitet, så har jeg aldrig været tilhænger af at føre en telefonsamtale i over-ear-hovedtelefoner med indbygget mikrofon – den holdning kan JBL LIVE 650 BTNC ikke ændre på. Der er små udfald fra min ende, og især hvis jeg befinder mig udendørs, bliver det en større udfordring at føre en samtale igennem headsettet. Sådan er standarden nu engang bare, og det gør hverken fra eller til for mig – jeg vil hellere have god lyd til musik, fremfor god samtalekvalitet. Det sidste kan jeg altid bruge min telefon til.

Den aktive støjreduktion i JBL LIVE 650BTNC må siges at være blandt de bedste i klassen. De er selvfølgelig ikke helt oppe og lege med Sony WH-1000XM3, som i min optik er markedets bedste trådløse headset med støjreduktion. Men JBL LIVE 650BTNC er edderbroderemig tæt på, og det siger ikke så lidt. På dårligere hovedtelefoner, er vind og ujævne veje som regel nok til, at støjreduktionen knaser og ødelægger musikoplevelsen – heldigvis ikke i dette tilfælde, og det giver en hel stjerne i sig selv.

Læs også: Test: Huawei Freebuds 3

Den endelige dom over JBL LIVE 650BTNC

Det er svært ikke at blive imponeret over JBL LIVE 650BTNC alene på grund af lydkvaliteten. At de så har et design, der passer ind overalt og er komfortable at bære, det gør ikke dommen værre. Også lang batteritid og hurtig opladning tæller på den positive side. På den anden side har vi den lidt for følsomme berøringsflade, dårlig samtalekvalitet og et knaldhamrende irriterende, blåt lys, der virkelig forstyrrer, hvis man ligger i mørket og hører musik eller lydbog, hvilket jeg gør hver aften. Derudover er den tilhørende app det forfærdeligste makværk i mands minde.

Heldigvis spiller hovedtelefonerne fantastisk uden den fjollede app. De er, med den gode komfort, gode til pendlere, og de kan konkurrere med væsentligt dyrere hovedtelefoner på markedet. JBL fås til under 1.000 kroner, hvis du Googler lidt – Sony WH-1000XM3 ligger til det dobbelte som minimum.

Jeg synes, at JBL LIVE 650BTNC skal have 6 stjerne for den fremragende lyd. Til gengæld fjerner jeg en stjerne for den dårlige samtalekvalitet og elendige app. Sidst giver jeg en halv stjerne for prisen. Når man kan konkurrere med dobbelt så dyre hovedtelefoner på markedet, så gør man noget rigtigt!

Derfor ender JBL LIVE 650BTNC på fornemme 5½ stjerner ud af 6.

 

Historiens videre kronologi

Emnet fik sin fortsættelse. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. d. 28/2/2020 dykkede vi igen ned i emnet med et indlæg omkring Hvilke mobilabonnementer giver flest streamingtjenester for pengene? – Den finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..