Chromecast Ultra 2 – lancering, pris, funktioner og rygter

En ny udgave af Chromecast Ultra er på vej. Blandt nyheder er et skifte til Android TV-platformen. Her er seneste rygter, priser, funktioner og lanceringsdato for Chromecast Ultra 2.

Chromecast Ultra 2 – lancering, pris, funktioner og rygter

Nu er der endelig mere spændende nyt om Googles kommende Chromecast Ultra 2. Streaming er populært og til det er Chromecast en af de foretrukne enheder. Den er billig, let at komme i gang med og utroligt simpel i brug. Chromecast Ultra er den dyreste udgave i serien af Googles streamingenheder, men har efterhånden fire år på bagen. Inden længe skulle Google være klar med en ny udgave.

Læs også: Google Chromecast med Android TV og fjernbetjening på vej

Chromecast Ultra 2 med Android TV

Der er store forventninger til Googles næste Chromecast Ultra, som ser ud til at være på vej gennem lidt af et hamskifte. Den næste Chromecast Ultra bliver nemlig ikke som den vi kender i dag. I dag smider man Chromecast i TV’et, hvor den styres med mobilen eller tabletten. Næste udgave kommer angiveligt med Googles Android TV, som er en version af Android-operativsystemet designet til digitale medieafspillere og Smart-TV – kort sagt mere i stil med Apple TV.

Den vil selvfølgelig stadig kunne styres som en traditionel Chromecast, men hele ideen er at Chromecasten skal styres med en medfølgende fjernbetjening. En af fordelene ved Android TV er, at streamingapps til platformen kan understøtte Dolby Vision og Dolby Atmos, to vigtige standarder, der allerede understøttes i apps som Netflix på Apple TV 4K , Nvidia Shield og andre rivaliserende enheder, men ikke understøttes fuldt ud på Googles nuværende Chromecast.

Android TV interface
Det nuværende Android TV-interface.

På Android TV-platformen er der adgang til Googles tjenester og Play Butik, hvor man kan hente apps og spil. Indmaden forventes også opgraderet og med understøttelse af HDMI 2.1. Chromecast Ultra 2 skulle selvfølgelig komme med nyeste udgave af Android TV, version 10.

Selve designet har vi allerede et ganske godt indtryk af. Google har længe haft en funktionsmæssigt lignende enhed ude hos udviklere, der har været i fuld gang med at tilpasse apps til den kommende enhed.

Læs også: Test af Google Chromecast Ultra

Android TV Chromecast
Enheden til udviklere med Android TV og fjernbetjening.

Hvornår kommer den?

Egentlig havde man forventet en præsentation af Chromecast Ultra 2 til Googles årlige udviklerkonference, Google I/O, som blev aflyst på grund af COVID-19-situationen.

Så lige nu er det angiveligt et spørgsmål om tid. Vi har tidligere set Google lancere produkter uden stor hurlumhej, men dit gæt er lige så godt som vores.

Læs også: Nu får den originale Chromecast ikke flere opdateringer

Hvad bliver prisen på Chromecast 2 Ultra?

Prisen på Chromecast 2 Ultra skulle blive ret skarp. Rygterne siger, at den skulle blive prissat på niveau med nuværende Chromecast 2 Ultra, omkring 80 dollars, som med en hurtig omregning bliver til 550 kroner. Nuværende Chromecast Ultra har en dansk vejledende pris på 630 kroner.

Hvad siger i til en Chromecast med med Android TV og fjernbetjening?