Kan Netflix bruges uden for husstanden efter nye vilkår for kontodeling?

Med nye strammere vilkår for kontodeling kan man så stadig bruge Netflix uden for husstanden, når man er på farten, i sommerhus eller på ferie? Se svaret her.

Kan Netflix bruges uden for husstanden efter nye vilkår for kontodeling?

Det har længe været en tårn i øjet på Netflix, at over 100 millioner husstande deler konti med andre – streamingtjenesten går nemlig glip af store indtægter, når så mange mennesker ikke betaler for et eget abonnement.

Med funktioner som profiler og muligheden for at streame på flere enheder samtidig, har Netflix gjort det nemt for personer, der bor sammen, at dele Netflix-konto. I løbet af det seneste år har Netflix dog afprøvet forskellige måder slå ned på problemet i Latinamerika og selskabet er også gået i gang med i gang med tiltag i Canada, New Zealand, Portugal og Spanien.

Udadtil siger Netflix, at deres fokus har været på at give Netflix-abonnenterne større kontrol over, hvem der kan få adgang til deres konto, men der kan ikke herske den store tvivl om, at de forsøger at stoppe kontodeling med folk uden for husstanden, så de i stedet bliver betalende abonnenter.

Se også: Mobilabonnementer med streaming

Netflix i sommerhus, hotel og andre steder

Spørgsmålet er så, om man kan bruge sin Netflix-konto uden for husstanden og matriklen, når Netflix strammer vilkårene for kontodeling? For eksempel hvis man vil have Netflix med i sommerhuset, bilturen og andre steder.

Det korte svar er, at det kan man godt.  Abonnenterne kan stadig se Netflix på deres personlige enheder eller logge på et nyt tv, for eksempel på et hotel eller fra en feriebolig.

Se også: Bedste telefoner til Netflix

Bruger prisen til at presse kontodelere

Noget tyder på, at Netflix vil tage et åbenlyst middel i brug for at stoppe kontodeling, nemlig en høj pris.

Ser man på priserne på kontodeling i Portugal og Spanien, så kan det næsten ikke betale sig. For eksempel koster det 75 procent af abonnementsprisen i Spanien per bruger uden for husstanden, som man deler konto med.