Lyden i Netflix er netop blevet bedre

Netflix er i fuld gang med at forbedre lyden i streamingtjenesten. Kvaliteten af lyden bliver tilpasset din internethastighed.

Lyden i Netflix er netop blevet bedre

Måske har du manglet det, måske har du ikke. Nu er Netflix nemlig gået i gang med at forbedre lyden i deres streamingtjeneste, og er nu i gang med at blive rullet ud. Bitraten er blevet hævet betydeligt, men bliver dog stadig komprimeret. 

Lydkvaliteten vil automatisk blive tilpasset din internethastighed, men der er mulighed for både bedre Dolby Digital og Dolby Atmos lyd.

Dolby Digital er blevet hævet fra 192 kbps til 640 kbps og Dolby Atmos fra 448 kbps og 768 kbps. En gevaldig forbedring, men stadig med et stykke vej op til 24-bit/48 kHz. Netflix føler dog at forskellen mellem disse er meget svær at høre forskel på og de fleste vil være tilfredse med denne opgradering.

Læs også: Disney+ får eksklusivt alle Disneys animationsfilm

Netflix har endda lavet en lille video om det:

Lydkvaliteten er variabel

Selvom bitraten er blevet hævet, så er den afhængig af din internethastighed. Er der ikke fart nok på nettet, så kan appen sænke bitraten ned til 192 kbps igen, så man undgår programmerne går i stå fordi der skal hentes data.

Den variable bitrate er ny for Netflix når vi snakker lyd, men har længe eksisteret på video-delen.

Læs også: Disneys streamingtjeneste bliver billigere end Netflix