Netflix i Danmark skuffer fælt – vi har testet

Netflix er landet i Danmark men hvad får du for 79 kroner om måneden, vi har set nærmere på den nye tjeneste.

Netflix i Danmark skuffer fælt – vi har testet

Netflix er netop landet på det danske marked med fri afspilning af film og Tv-serier for 79 kroner om måneden.

Med tjenesten kan du se alt tilgængeligt indhold, hvor og hvornår det skulle være, indholdet er altid tilgængeligt og streames via en internetforbindelse.

Én af tjenestens stærke sider er mængden af platforme hvorfra det er muligt at se det indhold som er tilgængeligt.

 – Netflix er totalt skuffende

I USA hvor Netflix har været til stede i lang tid, har amerikanerne for et lavere beløb om måneden, end danskerne, et gigantisk stort udvalg af film og Tv-serier, et udvalg som den danske Netflix-udgave slet ikke kan hamle op med, og det har vi set nærmere på.

VIAPLAY

Konkurrence fra start

Samtidig med lanceringen af Netflix i Danmark har VIAPLAY, der har været tilgængelig i længere tid, valgt at sætte deres abonnements-pris fra 99 kroner til 79 kroner om måneden for bedre at kunne konkurrere med Netflix.

Det betyder en skærpelse af konkurrencen allerede fra starten af, derfor er prisen heller ikke afgørende for hvilken tjeneste du skal vælge.

Begge tjenester udbyder film og Tv-serier og begge tjenester er tilgængelige på en lang række attraktive platforme.

Så spørgsmålet er om Netflix kan tilbyde danskerne, noget som VIAPLAY ikke også kan tilbyde?

Vi har fundet et udvalg af 10 kendte film fra både ind- og udland og søgt efter dem på VIAPLAY og Netflix.

Et “X” i skemaet herunder betyder at tjenesten har den angivne film tilgængelig.

Film og årgang

Netflix VIAPLAY

Amageddon 1998

X X

Min søsters børn 2012

  X

Spiderman 2004

  X
Inception 2010   X

Den sorte Madonna 2007

X

X

Blå Mænd 2008

X

 

Pearl Harbor 2001

  X

Klovn (serien)

X  

Transformers 2007

X  

Scream 1996

X  

 

Skuffende indhold og ekstra omkostninger

Begge tjenester klarer sig ifølge vores lille test ganske udmærket, begge har et bredt udvalg af muligheder for at se det tilgængelige indhold på adskillige platforme og det gør tjenesterne mere brugbare i dagligdagen.

Men igennem vores søgen efter kendte film, var udvalget simpelthen alt for ringe. Vi måtte adskillige gange søge forgæves, store klassikere som Titanic, Top Gun og Dirty Dancing var slet ikke tilgængelige på tjenesterne, og det var alt for ofte at vi fik et tomt eller intetsigende resultat.

Og så er der lige ekstra omkostningerne hos VIAPLAY, for her kunne vi godt få lov til at se Dirty Dancing, hvis bare vi betalte et engangsbeløb på 29 kroner, altså en ekstra omkostning efter at have betalt de 79 kroner for abonnementet.

Så ikke nok med at udbuddet hos både VIAPLAY og Netflix er langt fra hvad man kan forvente, så kan du hos VIAPLAY også risikere at skulle betale ekstra for at se den ønskede film.

Konklusion – ikke godt nok

Hvis man lige nu sidder og glæder sig til at afprøve Netflix-tjenesten, så hold igen med forventningerne, udvalget er simpelthen for begrænset og kan slet ikke hamle op med det amerikanske.

Vores søgen efter gode klassikkere tog lang tid, simpelthen fordi langt de fleste film, slet ikke var tilgængelige på nogle af platformene.

Og er der én ting der er mere vigtig end prisen på sådanne tjenester, så er det indholdet. Om så prisen havde været 49 kroner om måneden, så havde det ikke hjulpet på skuffelsen, der simpelthen er for stor.

Er det ubrugeligt spørg du måske nu?

Nej det er det ikke, for tjenesterne har et pænt udvalg af spændende film, med mange timers underholdning og gode muligheder for at tage indholdet med på farten, der er bare for lidt af det gode, for meget af det gamle og ikke nok af det nye.

Det bliver spændende om begge tjenester i en nær fremtid kan få udvidet deres katalog, og gjort tjenesterne mere up-to-date samt på niveau med tjenesterne i udlandet.

Læs også:
Netflix er landet i Danmark
– Rygte: Netflix til Danmark i oktober
– Netflix kommer formentlig i skrabet udgave
– YouBio – Netflix konkurrent fra YouSee er klar