Netflix slipper farverne løs: nu kan du streame i HDR

En ny teknologi udrulles nu til Netflix’ brugere. Nu kan du streame serier med HDR-farver.

Netflix slipper farverne løs: nu kan du streame i HDR

Netflix lovede allerede i sidste i år, at HDR ville få debut i 2016. Nu melder streaming-giganten klar, med de første serier i det særlige ’High Dynamic Range’-format. Det skriver recordere.dk.

Teknologien udmærker sig, ved at streame indhold med mere detaljerede farve- og kontrastinformationer end hvad eksisterende streaming-formater leverer. Det resulterende billede vil derfor byde på væsentlige rigere farver og mere detaljerede højlys og skygger i dine film og serier.

Første serie der vil understøtte det nye format, bliver Netflix’ egenproducerede ’Marco Polo’ hvis anden sæson debuterer den 2. juni. Marvels Daredevil og andre serier vil snart følge efter.

Læs også: Netflix sætter grænser: Slut med amerikansk streaming

Netflix HDR
HDR-billedet til venstre byder på bedre kontrast og mere mættede farver end nogensinde. Foto: Dolby

Kræver det rette udstyr

For at kunne nyde det avancerede format, skal du tegne abonnement til Netflix’ dyreste 4K-løsning til 119 kr. måned, samt have en netforbindelse på mindst 25 mbit/s.

Netflix HDR understøtter både HDR10 eller DolbyVision, understøtter dit TV et af formaterne og har det en Netflix-app er du nu klar til at prøve det nye farverige format. Et lille HDR-ikon vil derefter indikere, om din valgte serie er tilgængelig i HDR.

LG, Sony og Panasonic leverer i dag flere TV-modeller der understøtter HDR.

Læs også: Netflix: nu skal alt være i 4K

Netflix: HDR er bedre end 4K

Streaming-tjenesten mener selv, at HDR giver en større visuel oplevelse end 4K.

’Jeg mener, at HDR er mere tydelig at se end 4K. Over de seneste 15 år har vi oplevet et megapixel-ræs i kameraverdenen, men at stødt stigende antal pixel bliver efterhånden mindre og mindre interessant” siger Netflix’ produktchef Neil Hunt til Digitaltrends.

Se også: Apple måske på vej med Netflix-konkurrent