Politiet advarer folk der streamer ulovligt

Politiet i Storbritannien har udsendt en advarsel til folk, der streamer ulovligt og siger, at det er en form for organiseret kriminalitet.

Politiet advarer folk der streamer ulovligt

Politiet i Storbritannien har gennemført en række razziaer som led i en indsats mod ulovlig streaming og har nu anholdt fire personer og udstedt advarsler til hundredvis af andre.

I sidste måned ransagede betjente hjem i Glasgow, Edinburgh, Stoke og London som led i bestræbelserne på at nedlægge en streamingtjeneste, der angiveligt solgte IPTV-enheder (Internet Protocol TV), der tjener som en billig, piratkopieret måde at få adgang til indhold, herunder live-fodbolddækning, Sky TV-kanaler og film.

Under rækken af razziaer beslaglagde politiet computerudstyr, bærbare computere og mobiltelefoner fra fire lokaler.

En af de anholdte er blevet sigtet for tyveri af intellektuel ejendom, mens tre andre er blevet løsladt, mens de afventer efterforskningen.

Se også: Priser på streaming tjenester

Ulovlig brug af streamingtjeneste kan føre til besøg af politiet

Efterhånden som antallet af streamingtjenester fortsætter med at vokse, og deres priser stiger, tyer flere og flere til ulovlige streamingalternativer. Sådanne alternativer giver ofte adgang til et stort bibliotek af tv-serier, film og andet indhold, og det hele er gratis eller til en langt lavere pris.

Police Scotland’s Cybercrime Investigations forklarer dog, at enhver, der fristes til at købe en af disse ulovlige IPTV-tjenester, bør være opmærksomme på, at deres penge går til en bedragerisk ordning, og de kan ”meget vel få besøg af politiet eller andre myndigheder”.

“Penge fra sådanne aktiviteter bruges ofte til at finansiere anden kriminalitet, så folk skal være opmærksomme på det. Det er uden tvivl en form for organiseret kriminalitet.”

Se også: Hurtig 5G internet til streamingtjenester

Ulovlige pakker sælges langt billigere

Den landsdækkende operation blev støttet af Sky, som tilbyder kunderne abonnementspakker, der normalt koster mellem 26 og 80 pund om måneden – henholdsvis 220 og 870 kroner.

De ulovlige IPTV-tjenester, der er i centrum for politiets undersøgelse, tilbyder ofte de samme Sky-produkter sammen med andre streamingpakker til omkring 10 pund om måneden. Der er altså store besparelser, hvis man bliver fristet af de ulovlige tjenester.