Apple blokerede for Watch keyboard – nu har de selv lanceret en klon

"Vi ses i retten" - Apple blokerede fornylig keyboard apps til Apple Watch og har netop lanceret sit eget til uret. Udvikleren er rasende.

Apple blokerede for Watch keyboard – nu har de selv lanceret en klon

For nylig fjernede Apple FlickType keyboard til Apple Watch og sagde, at keyboards ikke var tilladt på AppleWatch. I går benyttede Apple så lejligheden til at lancere deres eget QWERTY-keyboard til uret.

Udvikler trækker Apple i retten for at blokere for keyboard til Apple Watch

I sidste måned kunne udvikleren af FlickType, Kosta Eleftheriou, fortælle, at hans keyboard-app til både iPhone og Apple Watch var blev blokeret i App Store af Apple uden helt klare årsager til dette. Han fik blot at vide, at keyboards ikke var tilladt til Apple Watch.

Apples eget nye og første keyboard til Watch beskrives som værende næsten identisk med FlickType. Eleftheriou konstaterer, at der ikke kan være nogen tvivl om, hvorfor hans app blev blokeret af Apple.

”See you in court”, skriver Eleftheriou i et tweet og han har faktisk allerede sagsøgt Apple for at blokere iPhone-versionen af appen.

Han beskriver Apples håndtering af sagen som konkurrenceforvridende.

Se også: Priser på Apple Watch 7

Apple har skidt sag: Er underlagt Unfair Competition Law

Apple har tidligere lanceret apps baseret på eksisterende apps fra andre udviklere og bygget dem ind i sine produkter. På den måde har de taget livet af nogle apps, der ganske enkelt har mistet deres eksistensberettigelse, fordi de er integreret i Apples produkter i forvejen.

Apple er for tiden under beskydning fra mange app-udviklere, der mener, at Apple benytter urimelig vilkår i deres App Store. I lande som Japan og Sydkorea har myndighederne pålagt Apple at ændre deres vilkår og det kommer formentlig til at sprede sig som ringe i vandet.

Det vurderes, at Eleftheriou har en sag at komme med, da Apple er underlagt Unfair Competition Law i USA, der skal forhindre urimelige konkurrencevilkår. Den måde, som Apple behandler en konkurrent på som det er tilfældet her, virker unægtelig ikke rimelig.

Se også: Nyheder om Apple Watch 7