De bedste nye ting ved Apple Watch 7 – vi tager et grundigt kig

Skal man købe Apple Watch 7 i stedet for de ældre generationer af uret? Vi tager et kig på de vigtigste nyheder og funktioner.

De bedste nye ting ved Apple Watch 7 – vi tager et grundigt kig

Apple Watch 7 er ingen vanvittig stor opdatering sammenlignet med Watch 6 fra sidste år og de bruger for eksempel samme chipset. Det er naturligvis skuffende og indikerer så også, at der ikke er store nye funktioner i spil med det nye ur. Alligevel kan det sagtens være aktuelt at vælge det nye Watch 7 frem for forgængeren, for der er naturligvis kommet nogle nyheder til.

Skal man købe Apple Watch 7?

Større og mere lysstærk skærm

Først og fremmest er der kommet 20 procent mere skærmflade og smallere kanter. Det betyder samtidig, at Apple Watch Series 7 fås i størrelserne 41 mm og 45 mm.

Den større skærm gør det også nemmere at læse tekst og at bruge uret. Designet af Apple Watch Series 7 er gjort mere raffineret med blødere og mere afrundede hjørner.

Når man har hånden nede, har Altid aktiv-Retina-skærmen op til 70 % mere lysstyrke indendørs end Apple Watch Series 6, så urskiven er lettere at se, uden at man behøver at løfte hånden eller afbryde vågeblus.

apple watch 7 nyheder

Mere robust Watch 7

Apple Watch Series 7 er det hidtil mest robuste Apple Watch med et stærkere stødafvisende frontglas. Det er det første Apple Watch, der har IP6X-certificering for støvafvisningsgrad.

Uret er som de sidste par generationer af uret klassificeret som vandafvisende ned til 50 meter.

Se også: Guide til de bedste smartwatch

Nyt QWERTY-tastatur

Apple Watch Series 7 har to ekstra slags større skrifttyper og et nyt QWERTY-tastatur, hvor QuickPath gør det muligt at trykke eller swipe på tasterne, så brugerne kan skrive tekst ved at skubbe med en finger.

Desuden bruger uret indbygget maskinlæring til at forudse det næste ord ud fra konteksten, så det går nemmere og hurtigere at indtaste tekst.

Se også: Hvad er nyt i Apple Watch 7?

Forbedret Verdenstid urskive

Der er kommet to nye urskiver – Kontur og Modular Duo – der er designet specifikt til den nye enhed. Kontur lyder lidt kedelig – den beskrives som at kunne nå helt ud til skærmens kanter og viser flydende animationer i løbet af dagen, mens den fremhæver det aktuelle klokkeslæt.

Modular Duo er lidt mere interessant. Den udnytter den ekstra skærmflade på det nye ur ved at vise to store komplikationer med mange data i midten.

Endnu mere brugbar lyder den klassiske urskive Verdenstid, der er baseret på traditionelle armbåndsure. Den følger klokkeslættet i 24 tidszoner rundt om en dobbelt urskive og kan i øvrigt fås til Apple Watch Series 4 og nyere modeller.

Se også: Priser på Apple Watch

Hurtigere opladning med Watch 7

Apple lader stadig til at være imponeret over, at deres ure kan holde batteri i 18 timer. Det er altså ikke meget – andre lignende ure holder batteri i længere tid.

Til gengæld har Watch 7 33 procent hurtigere opladning via den nye opladningsarkitektur og USB-C-kablet til hurtig magnetisk opladning.

Det betyder, at man efterhånden kan lade uret op fra 0-100 procent på lige under en time. Så kan man nå at lade det op om morgenen og så er det ikke helt så kritisk, at batteritiden ikke er bedre.

Bedre til cykelturen

watchOS 8 har også nye funktioner til dem, der cykler. Apple Watch kan vil selv kunne registrere, hvornår man begynder en cykeltur og minder så om at starte en træning med cykling udenfor, hvis man ikke har gjort det. Ligesom med alle automatiske påmindelser i Træning får cyklisterne vist deres målinger fra det øjeblik, hvor de startede træningen.

Desuden kan cykeltræninger automatisk opfange, når brugerne holder pause og kører videre, så man får mere nøjagtige målinger af den tid, der går med bevægelse frem for stilstand, f.eks. når man holder for rødt. Den funktion er smart nok, men jeg savner, at målingen af løbe-, gå,- og også cykelturen startes automatisk uden at man selv skal trykke på en knap på skærmen. Det har andre producenter løst for længe siden.

Se også: Bedste hybrid smartwatch

Bedre faldregistrering

Siden lanceringen i 2018 har faldregistrering på Apple Watch vist sig at give Apple en de positiv omtale som en værdifuld sikkerhedsfunktion. Den reagerer, hvis brugeren ikke bevæger sig i ca. et minut efter, at der registreres et hårdt fald. Så startes et opkald til alarmcentralen direkte på håndleddet.

Med watchOS 8 er algoritmerne til faldregistrering opdateret og optimeret til at registrere fald under træninger – inklusive cykling – og de er justeret til at genkende de bevægelser og kraftpåvirkninger, der er forbundet med styrt på cykel og fald ved andre træningstyper.

Det nye Watch 7 kommer naturligvis også med elektrisk hjertesensor og EKG-app og en sensor og app, der måler iltniveauet i blodet som på Watch 6.

Apple Watch er blevet mere miljøvenligt

Går man op i miljøet – og hvem tør sige at man ikke gør det – så kan det oplyses, at Apple Watch Series 7 har mere genanvendt materiale end noget andet Apple Watch.

Det indeholder 100 % genanvendte sjældne jordarter i alle magneter, herunder i Taptic Engine, næsten 100 % genanvendt tungsten i hele produktet samt en urkasse i 100 % genanvendt materiale på modeller i aluminium.

Apple Watch Series 7 fremstilles også uden skadelige kemikalier som kviksølv, PVC, beryllium og bromerede flammehæmmere.

Se også: Billigste mobilabonnementer med eSim til smartwatch

Skal man købe Apple Watch 7?

Som man kan se, er det ikke de vilde nyheder, Apple disker op med i Watch7. Spørgsmålet er, om man skal købe uret alligevel? Har du Watch 6 ser jeg ingen grund til at opgradere. Watch 5 er stadig et glimrende smartwatch, men mangler de vigtige målingsfunktioner, som særligt gjorde Watch 6 interessant.

Det bliver rart for nogen med en større skærm, men en del af de nyheder, der kommer til Watch 7 kommer via watchOS 8. WatchOS 8 ruller også ud til de tidligere generationer af Apples ur. Grundlæggende er der ikke noget særligt, hvor jeg tænker, at Watch 7 bare skal købes i stedet for Watch 6 – bortset fra, at det er nyere og derfor vil holde lige længere tid end hvis man køber Watch 6 i dag.

Se også: Nyheder om smartwatch