Apple vil sikre fitness uden forstyrrelser

I et patent beskriver Apple, hvordan mobilens sensorer kan bruges til automatisk at fjerne forstyrrelser under træning.

Apple vil sikre fitness uden forstyrrelser

I dette Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero har vi på mobilsiden beskrevet, hvordan funktionen “Forstyr ikke” virker. Den har eksisteret på iOS enhederne siden iOS 6 blev lanceret i 2012, og bruges ofte til at sikre nattero. 

Vi har også fortalt her på siden, at iOS 8 bringer fede forbedringer til Beskeder app’en på iPhone, da selvsamme “Forstyr ikke” funktion dermed virker på samtaleniveau, og kan så sikre notifikationer fra seperate samtaler uden forstyrrelser. 

Nu afslører et nyt patent, at Apple har større planer med funktionen. Patentet, der er offentliggjort af U.S. Patent and Trademark Office, hedder officielt “Method and Apparatus for Automatically Adjusting the Operation of Notifications Based on Changes in a Physical Activity Level” (Metode og apparater til automatisk justering af meddelelser baseret på ændringer i en fysiske aktivitetsniveau). Det skriver AppleInsider.

I beskrivelsen fremgår det, at hvis en bruger aktiverer funktionen, så kan enheden automatisk aktivere “Forstyr ikke” funktionen, hvis enheden registrerer, at personen træner. Det fremgår også, at registreringen både kan komme fra enheden selv eller forbundet fitnesstilbehør.

Konceptet pointerer desuden, registreringen bygger på vedvarende aktivitet og altså ikke ved, at du løber for at nå bussen, eller går op af trappen til gaten i lufthavnen.

Virker også omvendt 

Patentet beskriver også en metode hvor brugeren kan blive notificeret, hvis der er gået mange dage siden sidste løbetur (aktivitetsniveau), eller som en påmindelse til at rejse sig fra kontorstolen. 

Sportsstjerner skal teste Apples iWatch

Om patentet nogensinde finder vej til iOS-enhederne kan vi ikke svare på, men det lægger utrolig tæt op af techgigantens formodentlige iWatch, som med stor sandsynlighed er på vej. 

Kilde: AppleInsider