Bedste cloudtjenester – fem tjenester til backup af filer i skyen

Backup og lagring i skyen giver dig masser af fordele. Priserne og funktionerne er dog meget forskellige. Vi giver dig en hurtig gennemgang af fem af de største.

Bedste cloudtjenester – fem tjenester til backup af filer i skyen

Lagring og synkronisering af dokumenter og medier i skyen er enormt praktisk. De bedste cloudtjenester gør det nemt at og få adgang til filer, uanset, hvor du er. Du kan også gendanne vigtige filer fra backup, hvis noget går galt.

En god skylagertjeneste giver dig derfor noget tryghed. Her kan du nemt oprette automatisk backup af vigtige filer. Så er det ikke er verdens undergang, hvis du eksempelvis mister eller ødelægger din mobil eller din bærbare computer. Du vil stadig have adgang til alle dine filer, når du logger ind på din synkroniseringstjeneste fra en hvilken som helst browser.

Cloudlagring er også utroligt praktisk, når du for eksempel skal samarbejde eller lave opgaver med andre. De gør det muligt for flere personer at redigere filer på samme tid og gemmer automatisk versionshistorikken. På den måde behøver I ikke at sidde i samme lokale, by eller land for at løse en opgave.

Løbet tør gratis iCloud? Se de bedste alternativer

Har du en iPhone, følger der en smule online lagerplads med. Men Apple er kendt for at give deres mobiler for lidt lagerplads sammenlignet med Android-mobiler. Det er nemt at gemme fotos og lignende i iCloud, men de 5 GB gratis lagerplads, der følger med en Apple-konto, bliver hurtigt fyldt op. For iPhone-brugere er det derfor en rigtig god idé at tilkøbe noget ekstra lagerplads.

Men du behøver ikke være iPhone-ejer for at vælge lagerplads i skyen. Hvis du ikke allerede har en online lagrings- og synkroniseringstjeneste, bør du kraftigt overveje at få et abonnement.

Hvilken tjeneste du vælger, afhænger af, hvilke typer filer du gemmer, hvor meget sikkerhed du har brug for, om du planlægger at samarbejde med andre, og hvilke enheder du ejer.

De bedste online lagrings- og synkroniseringstjenester er ekstremt brugervenlige, selvom nogle har avanceret tilpasning til mere erfarne brugere. Find vores bedste valg nedenfor efterfulgt af en detaljeret guide til at forstå cloud- og fildelingstjenester.

Læs også: Sådan beskytter du dit privatliv på din smartphone med en VPN

Microsoft OneDrive

OneDrive er en god lagrings- og synkroniseringstjeneste for de fleste. Tjenesten fungerer på både mobil, tablet og computere. Dets funktionalitet og design har nået et punkt med smart brugervenlighed og pålidelighed. Der findes en gratis version med 5 GB lagerplads, og den billigste pris for den betalte udgave af Microsoft 365 Basic for 9,99 kr. per måned er rimelig. Her får du 100 GB lagerplads i skyen, og Outlook følger gratis med.

Du kan købe Microsoft 365 Personal eller Family og få op til 1 TB lagerplads per person. Her får du også en række Office-apps med i købet. Det er praktisk, fordi det så er super nemt automatisk at lave backup af dokumenter, fotos og andre filer i Windows. Du kan synkronisere det hele på tværs af enheder og Microsofts Office-apps. OneDrive er derfor et naturligt valg, hvis du jævnligt bruger Windows- eller Microsoft 365-apps privat eller på job.

Windows-brugere vil værdsætte, at deres skrivebord, dokumenter og billeder bliver sikkerhedskopieret til skyen og automatisk gendannes, når de får en ny pc.

Fordele:

 • Fremragende brugerflade
 • Fungerer med Android, iOS, Mac og Windows
 • Godt integreret med Windows og Microsoft 365
 • Stærk online fotopræsentation og -håndtering
 • Smart fildeling og mulighed for samarbejde og redigering

Ulemper:

 • Mindre gratis lagerplads end nogle af konkurrenterne
 • Sikkerhedskopierer ikke alle mapper på drevet
 • Fokus på Office-apps
 • Grænse for filstørrelse

Gratis version: 5 GB lagerplads

Billigste abonnement: 100 GB for 9,99 kr. pr. måned eller 99 kr. per år.

Læs også: Seneste nyt om Android og iOS

Google Drev

Google Drev er helt sikkert godt til Android-brugere. Android er Googles egen software, så det fungerer fremragende på Android-enheder. Det gør det super nemt automatisk at gemme filer, som du opretter ved hjælp af de forskellige office-apps i Google Docs. Google Drev har stærke fildelingsfunktioner, og du får mere gratis lagerplads end de fleste konkurrenter – 15 GB, selvom den plads deles med Gmail.

Hvis 15 GB er for lidt, bør du måske oprette en Google One-konto. I USA kan du købe 100 GB ekstra for 1,99 dollars om måneden. I Danmark er det mindste, du kan købe et abonnement på 200 GB ekstra for 25 kr. om måneden. Lagerpladsen kan du frit dele med fire andre.

Google Drev er det naturlige valg for alle, der regelmæssigt arbejder i Google Docs, Sheets og andre onlineapps. Det integreres med mange tredjepartsonlineapps som en mulighed for cloudlagring. Hvis du kan nøjes med 15 GB lagerplads, er det også en god gratis online lagrings- og synkroniseringstjeneste.

Fordele:

 • Mere gratis lagerplads end konkurrenterne
 • Fremragende samarbejde med produktivitetssuite
 • Inkluderer desktop-til-desktop-filsynkronisering
 • Mange tredjepartsintegrationer
 • Fungerer på tværs af platforme

Ulemper:

 • Ingen password-beskyttelse til delte filer
 • Mobilapps kunne gøre mere; der kræves flere apps til alle relaterede funktioner
 • Bekymringer om privatlivets fred

Gratis version: 15 GB lagerplads

Billigste abonnement: 200 GB for 25 kr. pr. måned eller 250 kr. per år.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

iCloud

Er du iPhone- iPad- eller Mac-bruger, findes der nok ikke nogen tjeneste, der passer mere perfekt end iCloud. Tjenesten sikkerhedskopierer fotos, dokumenter og indstillinger på tværs af enheder. Den er samtidig en af de mest enkle, pålidelige opbevarings- og synkroniseringstjenester.

iCloud er helt sikkert bedst til backup. Så hvis du selv vil styre, hvordan og hvornår ting synkroniseres, er den ikke ideel. Online-funktionen mangler nogle grundlæggende værktøjer såsom søgning, men hvis du bare ønsker automatisk backup, er iCloud perfekt.

Fordele:

 • Tæt integreret med Apple-produkter
 • Mulighed for Windows-klient og webadgang
 • Hurtige upload

Ulemper:

 • Ingen Android- eller Linux-apps
 • Kan kun dele filer med folk, der har et Apple ID

Gratis version: 5 GB lagerplads

Billigste abonnement: 50 GB for 9 kr. om måneden

Læs også: Nu kan iPhones hente app direkte fra hjemmesider

Box

Box er en af de dyreste løsninger, så den er bestemt ikke for alle. Men du får her masser af integrationer med andre tjenester og en fleksibel onlineapp, der kan åbne filer ved hjælp af desktopsoftware. Den gratis version kommer med 10 GB lagerplads. Det betyder, at nogle nok vil kunne nøjes med at vælge den gratis version.

Selv om Box findes til personlig brug, er den på grund af prisen nok bedst egnet til erhvervsbrugere. De får mange gode funktioner, som private nok kan klare sig uden.

Fordele:

 • Fleksibel webapp, der kan åbne filer med desktop-software
 • Integrationer med over 1.500 applikationer
 • Understøttelse af offline-synkronisering
 • Bedste privatliv og sikkerhed

Ulemper:

 • Dyrt i forhold til den mængde lagerplads, der tilbydes

Gratis version: 10 GB

Billigste abonnement: 100 GB til 110 kr. pr. måned eller 960 kr. om året.

Se også: Guide til det billigste mobilabonnement

Dropbox

Dropbox var en af de første cloudlagringstjenester på markedet. De har holdt ved i alle årene og tilbyder i dag en pålidelig, men dyr service, når det gælder online lagring og synkronisering.

Deres gratis version giver dig kun sølle 2 GB lagerplads, så den er nærmest ubrugelig. Deres billigste abonnement giver dig 2 TB lagerplads, men prisen er højere end hos for eksempel Google. Men så får du også en tjeneste, der er integreret med et stort antal apps, så du kan bruge den til at arbejde med en masse andre tjenester. Her får du integration med masser af apps og ekstra tjenester såsom mulighed for e-underskrifter.

Fordele:

 • Masser af ekstra funktioner
 • Integrationer med tusindvis af applikationer
 • Hurtige upload-hastigheder

Ulemper:

 • Dyrt
 • Alt for indviklet
 • Mindste abonnement på 2 TB

Gratis version: 2 GB

Billigste abonnement: 2 TB lagerplads for 11,99 euro pr. måned eller 119,88 euro (ca. 900 kr.) pr. år.

Se også: Billigste 5G-bredbånd med fri data uden dataloft