9 måder du kan genbruge din gamle telefon på

Bare fordi du får en ny telefon, betyder det ikke, at du skal smide din brugte ud. Her er 9 forslag til, hvordan du kan genbruge den - og samtidig spare penge.

9 måder du kan genbruge din gamle telefon på

Når man køber en ny telefon, er det ikke nødvendigvis, fordi noget er galt med den gamle. Ofte er det bare, fordi man gerne vil opgradere eller have den nyeste model. Her er 9 måder du kan genbruge din gamle telefon på.

Der er ingen grund til at smide din gamle smartphone i skraldespanden! Heller ikke selvom batteriet efterhånden er dødt. Hvis du ikke vil videresælge din kasserede Android- eller iPhone, er der mange andre måder, hvorpå den kan få ny værdi.

Her er nogle forslag til, hvad du kan gøre med din overskudstelefon.

1. Den gamle mobil som hotspot

En af de mest oplagte måder at bruge den gamle mobiltelefon på, er som hotspot. Bestilt et billigt datadelingskort fra dit teleselskab, smid den i telefonen (som er tilsluttet strøm) og du har WiFi. Det kan bruges i studiegruppen, i sommerhuset, i blen, på ferien og mange flere steder.

Læs også: Disse teleselskaber tilbyder datadelingskort

2. Brug den som reservetelefon

Det er en ret god idé at have en telefon liggende, der kan fungere som back-up i tilfælde af, at du mister din eksisterende – hvis den bliver stjålet, forsvinder eller går i stykker. Det er billigere og mindre krævende at have en back-up liggende, end hvis man skal ud og investere i en ny telefon.

3. En ekstra fjernbetjening

Smartphones kan bruges som fjernbetjening til tv eller streaming-enheder – og ofte er de faktisk bedre: for eksempel har Apple TV har en god fjernbetjeningsapp til iOS, og Google Home-appen styrer Chromecast-enheder på iOS og Android. Den vil også kunne benyttes til styring af smartenheder i hjemmet, fx lys og varme.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

4. Spilplatform

En anden mulighed er at bruge den gamle telefon som en spilenhed. Der findes masser af gadgets, der kan transformere din telefon en god gamingenhed, hvor indholdet kan styrtes med Xbox- eller Playstation-controllere. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle platforme og spil, der er kompatible.

Læs også: Sådan tilsluttes Xbox One eller PS4 controller til din telefon

5. Brug den som webcam

Du kan også bruge den gamle aflagte mobil som webcam, i stedet for at finde et dyrt webcam på nettet. Webkameraer er nyttige til både sikkerhed og Zoom-møder og meget mere.

Læs også: Bevar kontakten: 5 gode og gratis apps til videoopkald

6. Old-school musikafspiller

I tidernes morgen måtte man rende rundt med to enheder: en mobiltelefon og en separat musikafspiller. Din gamle telefon kan stadig fungere som en medielagringsenhed, enten til at sikkerhedskopiere dit bibliotek eller til faktisk brug. Hvis Wi-Fi stadig fungerer, kan du endda bruge din ældre telefon til streaming af musik, lydbøger, tv og serier.

Læs også: Abonnementer med streamingtjenester

7. Barnets første telefon

En brugt telefon er virkelig en god “første mobil” til barnet eller teenageren. Med forældrekontrol kan man sikkert og ligetil godkende spil og apps på telefonen. I første omgang kan den bruges på WiFi og senere hen også få et simkort.

Læs også: Forældrestyring til iPhone og Android – sådan gør du

8. Doner den / byt til nyt

Der findes en række velgørende organisationer, der tager imod gamle fungerende telefoner, renoverer dem og får dem distribueret til dem, der har brug for det. Du kan også bytte den til en ny i din lokale telebutik.

Læs også: Byt til nyt: Få penge for din gamle mobil

9. Skil den fra hinanden

Hvis du er en nysgerrig type, kan du skille din telefon fra hinanden, og se hvad der er indeni. Nogle websteder har detaljerede instruktioner, så du kan se, hvordan man gør. Med tålmodighed, held og dygtighed – og måske et par værktøjer du kan finde online – kan du måske endda samle den igen.

Læs også: Test af de nyeste mobiltelefoner

Det var 9 måder du kan genbruge din gamle telefon på. Har du andre forslag, så skriv hellere end gerne en kommentar herunder.

Efterfølgende nyt

Siden vi kørte denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 24/9/2020 var der nyt om emnet i historien Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemperKlik her for at læse den påfølgende artikel.. De sidste nyheder om temaet finder du her.