Kan det betale sig at få mobilen repareret? [TIP]

Leverandører af mobiltilbehør melder om et boom i antallet af reparationer. Her er ekspertens råd til, hvad du bør overveje før en eventuel reparation.

Kan det betale sig at få mobilen repareret? [TIP]

Det er efterhånden almindeligt, at smartphoneejere kommer galt afsted med telefonen. Nogle vælger at sende den til reparation, mens andre blot køber en helt ny. Men i hvilke tilfælde kan en reparation egentlig betale sig? Silvan Popovic er smartphoneekspert og direktør for MyTrendyPhone.dk. Her er hans råd til, hvilke overvejelser du bør gøre før en mulig reparation, samt hvordan du kan forhindre, at din telefon bliver beskadiget.

Find dit nærmeste og billigste værksted her på Mobilpriser.dk

I nogle tilfælde kan det være smartere at købe en ny telefon end at reparere den gamle

1. Vurder beskadigelsen

Omfanget af beskadigelsen er sammen med telefonens dagsværdi afgørende for, om det rent økonomisk giver mening at få telefonen repareret.

Når det drejer sig om problemer med for eksempel batteriet eller et rids i skærmen, kan det godt betale sig at sende den til reparation. Men hvis der er tale om softwarebeskadigelser, eller hvis skærmen og bagcoveret er flækket, kan det i nogle tilfælde være smartere at købe en ny telefon. Især, hvis der er tale om flere samtidige skader på telefonen.

2. Overvej, om du tør reparere telefonen selv

Ofte kan du nemt og billigt selv reparere din beskadigede smartphone. Eksempelvis har mange held til at affugte vandskadede telefoner i poser med ris! Du kan også søge hjælp på MyTrendyPhones YouTube-kanal, hvor der findes mange brugbare videoer.

3. Køb et cover

Mange nye smartphones, for eksempel den nyligt lancerede iPhone 6s, er noget større end tidligere modeller, hvilket gør dem mere skrøbelige og lidt svære at håndtere. Derfor kan det anbefales at købe et beskyttende cover, der gør telefonen i stand til at klare fald fra helt op til to en halv meters højde. Mobilcovers er i dag smartere og mere brugervenligt designet end tidligere – og beskytter telefonen bedre, hvis den tabes.

Tablets og iPads kan også være udsatte, med den store skærm

4. Pas på skærmen.

Ødelagte skærme er langt den hyppigste skade på alle telefoner. Derfor kan det være en god ide for nogle, at købe beskyttelsesfolie til skærmen.

Desuden bør man være opmærksom på, ikke at have telefonen i lommen, sammen med sine nøgler, mønter, eller andre ting, som kan ridse skærmen.

Pas også på, med at have telefonen i baglommen, du risikerer at sætte dig på telefonen, eller støde den mod bordkanter, hvor skærmen kan få slag.

5. Pak telefonen ind, når du går ud

Vandskader er blandt de hyppigste telefonproblemer. Du kan sikre dig ved at købe en vandtæt taske, så du trygt kan ringe, surfe og tage billeder midt i et skybrud, på stranden eller i svømmehallen.

Læs også: Sådan undgår du fugt og væskeskader på mobilen

MyTrendyPhone, der har forretninger i Hillerød og København, har i de seneste år oplevet et boom i antallet af mobilreparationer – i takt med, at nyprisen for en gennemsnitlig mobiltelefon er steget markant. I de seneste 12 måneder har MyTrendyPhone oplevet en stigning på knap 100 procent i antallet af mobilreparationer. Til sammenligning er gennemsnitsprisen for en fabriksny telefon steget med 117 procent siden lanceringen af iPhone 3GS i 2009.

Flere nyheder i sagen

Historien slutter ikke her. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 13/1/2016 postede redaktionen en ny vinkel med en artikel med fokus på ID1-mobil fra ID2ME til test: En snublende start [TEST]Klik her og læs videre.. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.