Sådan finder du den bedste midrangemobil [TIP]

Følg denne guide, hvis du vil sikre dig den bedst mulige mellemklassemobil til den bedst mulige pris

Sådan finder du den bedste midrangemobil [TIP]

Ligesom med gårsdagens guide til budget-smartphones, er udvalget stort i mellemklassen. I prislejet mellem to og fire tusinde kroner finder du et varieret udvalg af smartphones fra halvkedelige budgettelefoner til regulære toptelefoner.

Valget er ikke enkelt. Skal man gå efter en mellemklassetelefon sidste års toptelefon fra de store mobilproducenter? Hvad med alternativerne fra mere ukendte brands, hvis toptelefoner kan fås til under fire tusinde kroner?

Herunder finder du derfor en guide over det du skal holde øje med, når du skal finde en stærk smartphone til rimelige penge.

Se også: Sådan finder du den bedste budgetmobil [TIP]

Design og samlekvalitet

I en mellemklassetelefon kan du efterhånden forvente både design og stil over mobilen. Adelige materialer bør også benyttes her, hvorfor valget typisk ville være mellem en telefon i glas eller metal.

Hvad der foretrækkes her er en smagssag. Derfor kan det svare sig, at se telefonen i levende live i den lokale telebutik, mærke hvordan den føles og se hvilke designs der tiltaler en mest.

Læs også:  Sony Xperia XZS – kameraet gør en forskel [TEST]

Samsung Galaxy S7 Edge
Foto: Mobilsiden.dk

Et flot display

Når du besøger telebutikken har du også lejlighed til at se displayet an. I prislejet mellem to og fire tusinde kroner skulle displayet have et skarpt og flot display, men der er stadigt forskelle der adskiller de bedste fra de middelmådige.

Den maksimale lysstyrke og farvemætningen kan variere meget, mens der i visse telefoner kan være OLED-teknologi der sikrer en dyb, dyb kontrast.
Til sidst skal du overveje, hvorvidt du vil benytte dig af mobilen som VR-headset. For så er du bedre tjent med at vælge en model med Quad HD display ombord.

Se også:  Hands-on med LG G6 – det her er fremtiden

Processor og komponenter

I mellemklassen finder du telefoner ekviperet med både dual-core, quad-core og octa-core telefoner – og her kan det ofte være de telefoner med færrest kerner der er hurtigst.

Det forhold kan undre, men det hænger sammen med at forrige års toptelefoner som iPhone 6S, HTC 10 eller Sony Xperia XZS benytter processorer med færre, men kraftigere processorkerner (Apple A9 og Snapdragon 821)

Når du skal orientere dig i junglen af mobilprocessorer, kan du som tommelfingerregel regne med, at sidste års topprocessor er i en liga over mellemklassetelefoner lanceret i år.
RAM, lagerplads og batteri skal der være nok af. Her fraråder vi smartphones med 16GB lagerplads og mindre end 3GB RAM – med iPhones frarådes mindre end 2GB RAM.

Hold øje med, om mobilen har UFS lager fremfor eMMC-lager ombord – sidstnævnte er sløvere når større apps skal indlæses og installeres. En micro-SD kortlæser ombord er også en smart ting at have, da du kan udvide lagerpladsen efter behov.

Et godt batteri med 3.000 mAh ombord er også vigtigt. Har mobilen et større display på 5,5” eller større er et endnu større batteri at foretrække. Bemærk desuden, hvorvidt der medfølger en kvikoplader med telefonen.

Se også:  Samsungs Galaxy A5 (2017) – en sejlivet mobil [TEST]

Huawei P9 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Kamera – dobbelt op?

I mellemklassen kan du finde meget kompetente kameramobiler, hvis fotokvalitet kan rivalisere med dagens toptelefoner. Her finder du både dobbeltkamera med tele- eller vidvinkeloptik, lavtlysspecialister eller avancerede funktioner som ultra slow-motion.

Gør op med hvilke funktioner der er vigtist for dig og vælg den model der matcher disse bedst muligt.

Lad dig desuden ikke narre af antallet af pixels, men se i stedet på hvor hurtig optikken er, hvorvidt den byder på optisk stabilisering og om der er en stor kamerasensor ombord. En stor sensor skal være på 1/2,6” eller større, mens f/2,0 eller lavere bliver betegnet som en lysstærk optik.

Læs også:  Huawei P9 Plus – Større og stærkere [TEST]

Software – sørg for en opdatering

Når du køber en mellemklassetelefon i dag, kan du godt kræve, at softwaren er opdateret i et stykke tid.

Uanset om du køber sidste års topmodel, eller årets mellemklassemobil bør den have tidssvarende software.

Det er værd at bide mærke i hvad opdateringspolitiken er hos de enkelte producenter. Her markerer Nokia og Motorola sig ved at garantere mindst to år med opdateringer til deres mellemklassetelefoner.

Fundet drømmemobilen? Få den bedste pris her.

Efterfølgende om sagen

Sagen slutter ikke her. Redaktionen har bragt den videre. mobilsiden har bragt sagen videre. Allerede d. 6/12/2017 fulgte vi historien op med et indlæg omkring Sony på vej med to topmodeller med 4K-skærme – Den finder du her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.