Android 11 er lanceret – her er de nye funktioner
Den 8. september 2020 blev altså dagen hvor Google besluttede at lancere Android 11. Og som altid, så er det lidt anderledes end når Apple lancerer deres nyeste software, som kan installeres med det samme. Men Google er, sammen med en række smartphoneproducenter, bedre forberedt end tidligere år, og vil inden længe være klar med det nye styresystem til andre end Googles egne Pixel-telefoner. I denne artikel tager vi et kig på de vigtigste nyheder og funktioner i Android 11.
Og der er mange nyheder i Android 11 – flere end man skulle tro. Men det er ikke det vigtigste ved denne opdatering, for Android er blevet et modent styresystem. Så for det meste minder Android 11 og det Android du allerede kender, men med små forbedringer, funktioner og genveje.
Læs også: Trådløs Android Auto virker på alle mobiler med Android 11
Hvornår får min telefon Android 11?
Det er nok det største spørgsmål. Der er ikke meget nyt omkring Android 11 fra Samsung og Huawei, hvorimod OnePlus, Xiaomi, Oppo Realme har arbejdet tæt sammen med Google og allerede i dag tilbyder åbne betaer hvor alle kan prøve det nye styresystem.
Vi holder jer opdateret på denne front.
Læs også: Android 11 får indbygget styring af smart-hjemmet
Bedre notifikationer og bobler
En af de ting Google med deres Android har været ekstremt gode til at håndtere er notifikationer, og netop dette bliver med Android 11 forbedret gevaldigt. Først og fremmest bliver notifikationer opdelt efter type og vigtighed, så det bliver lettere at få overblik. Har du brug for ro fra en samtaletråd, mens andre stadig har lyd på, så kan man let og simpelt gøre dette, men stadig have notifikationerne liggende til et senere tidspunkt. Man kan nu også prioritere notifikationer fra enkelte personer.
Med Android 11 kommer også “bobler”. Bobler kender de fleste allerede fra Facebook Messenger, og denne funktion bliver nu tilgængelig som en indbygget del af Android. Det betyder at man kan tage hvilken som helst besked app, hvor man kan aktivere det for hver enkelt beskedtråd.
Der er nu endelig også en indbygget skærmoptager i Android. En funktion som de fleste smartphoneproducenter allerede selv har tilføjet.
Se også: Sammenlign priser på OnePlus-telefoner
Her er Googles egen præsentation af funktioner i Android 11:
Medieafspilning og smart-hjem
Der er i Android 11 sket meget når det kommer til medieafspilning og styring af smarte enheder. Har du smarte enheder i hjemmet, lyspærer, højtalere, termostater og andet, så kan disse hurtigt styres ved et langt tryk på powerknappen. Her får man et overblik over alle forbundne enheder og andre nyttige ting, som fx Google Pay.
Styring af medieafspilning er nu flyttet op i quick settings (hurtigindstillinger), hvor man kan pause, starte, skifte nummer, afslutte, skifte mellem højtaler, hovedtelefoner og telefonens indbyggede højtaler og mere.
Derudover virker Android 11 nu trådløst med kompatible biler.
Læs også: Google introducerer 117 nye emojis i Android 11
Fokus på privatliv i Android 11
I Android 11 introducerer Google et simplere måde at styre tilladelser på. Først og fremmest, så får man nu mulighed for kun at give apps tilladelse til at bruge mikrofon, lokation og andet et enkelt gang.
Er der appe med aktive tilladelser, som man ikke har brugt længe, så bliver tilladelser nulstillet for disse.
Med yderligere Google Play-systemopdateringsmoduler kan der i Android 11 sendes endnu flere sikkerheds- og privatlivsrettelser til telefoner fra Google Play-butikken på samme måde, som apps opdateres. Det betyder, at man får rettelser og forbedringer, så snart de er tilgængelige uden at skulle vente på en fuld OS-opdatering.
Læs også: Android 11: Hvad er nyt, og hvem kan få opdateringen?
Mere nyt om Højtaler
Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. Efterfølgende d. 1/9/2020 bragte vi en artikel der drejer sig om Test: ASUS Zenfone 7 Pro – Batteri og ydelse helt i top – Klik her for at læse den påfølgende artikel.. Se også de seneste nyheder om emnet her.