Elbilpremierer fra Tesla og Xpeng på eCarExpo 2024

Elbilmessen eCarExpo 2024 vokser sig større og større, som nu udvides med europæiske premierer på nye elbiler fra både Xpeng og Tesla.

Elbilpremierer fra Tesla og Xpeng på eCarExpo 2024

Både Tesla og Xpeng deltager med hver deres nordeuropæiske premiere i Europas største elbilmesse, eCarExpo, som finder sted i København fra 25.-27. oktober.

De to bilproducenter tager begge helt nye elbiler med, som er hentet direkte fra Paris Motor Show, der netop er overstået.

Xpeng præsenterer den helt nye sedan, P7+, mens Tesla fremviser den nye Model Y med 7 sæder.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Xpeng P7+

Xpeng offentliggjorde for nylig den helt nye sedan, P7+, som ifølge producenten er verdens første AI-bil. Sedanen er en videreudvikling af den eksisterende P7 og er bygget på Xpengs SEPA 2.0-elbilplatform.

Ifølge Xpeng har Xpeng P7+ et utroligt lavt forbrug på 11,6 kWh/100 km, hvilket skulle være lavere end Tesla Model 3 med baghjulstræk med ned til 12,5 kWh/100 km.

At Xpeng viser P7+ frem i Danmark er et klart tegn på, at der er ambitioner om at bringe den til Danmark. Vi krydser fingre for også at få en dansk pris at se ved anledningen.

Xpeng P7+ bliver vist frem fredag klokken 12:30.

Se også: Priser, specifikationer og rygter om Xpeng P7+

Tesla Model Y med 7 sæder

Tesla bringer også en Paris-nyhed med til Danmark: Nemlig den nye Model Y med 7 sæder. Tesla har i lang tid kun solgt Model Y med 7 sæder i USA, men omsider kom muligheden for at tilføje to ekstra sæder på tredje sæderække til Danmark.

Tesla Model Y med 7 sæder fås kun i Long Range-varianten med firehjulstræk. Merprisen er blot 19.000 kroner, så den samlede pris med 7 sæder løber op i 408.990 kr. Det gør den til en af de mest attraktive 7-personers elbiler, om end benpladsen på tredje række er yderst sparsom.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Tesla Model Y

Mange premierer ved eCarExpo 2024

Der er efterhånden en lang liste af elbiler, som vises frem for første gang enten i Danmark eller Nordeuropa:

Der vil også være mulighed for at opleve Tesla Cybertruck og Rivian R1T.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Perspektivering

eCarExpo bliver hvert år ved med at vokse sig større og kan nu kalde sig Europas største elbilmesse. Den store messe begynder så småt at være en årlig begivenhed, som bilproducenterne ikke længere kan sidde overhørig.

Mobilsiden.dk deltager naturligvis i eCarExpo og vil hele fredagen løbende dække mange af elbilpremiererne fra messen med videoer og gallerier. Vil du følge med i alle nyhederne fra eCarExpo, skal du altså blot læse med på Mobilsiden.dk.

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler er bedst i test?
Se de billigste elbiler i Danmark
Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026