Google Pixel 2 – et behageligt kendskab [TEST]

Google Pixel 2 ser ikke ud af meget, men bag det konservative ydre gemmer sig en glimrende topmobil.

Google Pixel 2 – et behageligt kendskab [TEST]

Anden generation af smartphonen ifølge Google, Pixel, er ude. Her vil selskabet igen forsøge at på byde den bedste mulige smartphone-oplevelse med søgegiganten som producent.

Pixel 2, den mindste i serien som også tæller Pixel 2 XL, står i en privilegeret position her. Google står for både software og hardware – kan begge dele finde fælles fodslag er der altså potentiale til et hit.

Se også:  Sammenligning: Google Pixel 2 vs. Pixel 2 XL

Google Pixel 2 modeler
Foto: Google.com

Specifikationer Google Pixel 2

Mål: 145,7 x 69,7 x 7,8 mm, 143 gram
Skærm: 5,0″ IPS (1.920 x 1.080 pixels), 95% DCI-P3, 441 PPI
Processor: Snapdragon 835 (octa-core op til 2,35 GHz, Adreno 540 grafik)
Lagerplads: 64/128 GB
RAM: 4 GB
Kamera: 12MP f/1,8 optik med OIS, 4K video
Frontkamera: 8 MP, f/2,4 optik
Batteri: 2.700 mAh, 18W kvikoplader, USB Type-C
Netværk: 2G/3G/4G Cat 15. LTE
Styresystem: Android 8.0 Oreo, Pixel Launcher
Farver: Fås i blå, hvid eller sort
Andet: IP67 vandtæt
Pris: få den bedste pris på mobilpriser.dk

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Pixel 2 er den billigste blandt Googles to nye Pixel-telefoner, og det har søgegiganten utvivlsomt forsøgt at tydeliggøre i deres mindre Pixel 2’er som på flere måder er et skridt tilbage i forhold til både Pixel 2 XL og sidste års model.

Her er ikke den fine metalkonstruktion fra dennes forgængere og storebror, og du må leve med at den snarere minder om aldrende Nexus telefoner som Nexus 5 og 5X. Det er godt nok metal den er skåret ud af, men en mat plastcoating gør, at ens første indskydelse er, at det må da være plast.

Men det er altså metal hele vejen rundt, og mobilen er den første i Pixel og Nexus-serien som er decideret IP67 vand- og støvtæt.

Det eneste skud klasse du får i denne telefon, kommer fra en blank glasflade omkring bagsidens kamera. Alt i alt er det dog ikke nok til at få en til at glemme, at kanterne omkring displayet egentlig er ret bredde. Den ligner på ingen måde nogen high-end telefon. På et punkt efterligner Pixel 2 desværre mange af toptelefonerne derude: her er heller ikke noget jack-stik.

Læs også:  Google Pixel 2 og Pixel 2 XL er nu officielle

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Giv den et klem

En fordel ved det forholdsvis uelegante ydre er, at den giver et godt greb om mobilen som sammen med de relativt kompakte mål på 145,7 x 69,7mm gør det til en fornøjelse at betjene den med en hånd.

Samtidig gemmer Pixel 2 på samme kant-teknologi som HTC introducerede sammen med HTC U11. Telefonens sider mærker, når du klemmer dem og svarer igen ved at åbne Google digitale Assistent. Anvendeligheden af kanterne begrænses dog i høj grad af, at telefonen skal være oplåst og indstillet i et af de få understøttende sprog (her er den testet med engelsk som systemsprog).

Fingeraftrykslæseren på bagsiden af telefonen hjælper dog gevaldigt med prompte at få oplåst telefonen.

Selve volumen og power-knapper lystrer også som de skal, om end jeg gerne have set, at volumenknapperne lå en tand højere oppe.

Se også:  Google Pixel 2 dumper torturtest

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Et udskældt display

Googles Pixel 2 XL har måtte høre en del for sit LG-produceret display, som på mange måder har døjet med mangelfulde og ujævne farver samt burn-in. Heldigvis er displayet i den mindre Pixel 2 fremstillet af Samsung og deres AMOLED-teknologi er for det meste uberørt af storebrorens issues.

Hvor farverigt displayet skal være, kan indstilles i tre forskellige niveauer fra det neutrale til det Disney-agtige. Den eneste kritik der fortsat kan rejses af Googles Pixel 2’s lærred er lysstyrken. Den rækker til de fleste opgaver, men vil være i underkanten når solen engang vil blusse op igen næste år.

Displayet er mindre end hos Pixel 2 XL, med sine 5 tommer spredt over et klassisk 16:9 format. Med sin Full HD opløsning er det dog tilstrækkeligt skarpt til, at alt står veldefineret på displayet. Til VR-formål, vil displayets Pentile-anordning dog ikke være helt optimal.

Lydmæssigt er Pixel 2 ekviperer med noget som man desværre ser for lidt af: et sæt stereohøjtalere. De lyder udmærket, om end det maksimale lydniveau er uimponerende. Du kan ty til et headset i stedet, men så skal det altså være trådløst eller du må huske den medfølgende USB-C adapter.

Læs også:  Google Pixel 2 XL døjer med flere skærmproblemer

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Topydelse

Mens Pixel 2 ikke ser ud af meget udefra set, sker der ting og sager i motorrummet, hvor Google har klemt Qualcomms fyrige Snapdragon 835 octa-core processor ind i den relativt kompakte smartphone. Denne er parret op med 4GB RAM og enten 64GB eller 128GB lagerplads.

Sammen med Googles hands-off approach til software, har Pixel 2 kræfterne til ubesværet at kværne sig igennem interfacet. Alle overgange er flydende, multitasking forgår uden tøven og selv de tungeste spil synes ikke at genere mobilen.

Enkelte ting skuffer dog lidt. 4GB RAM synes ikke være så fremtidssikkert som før og lagerpladsen kan ikke udvides via et micro-SD kort, hvilket også kan give bøvl på længere bane. Det retter Google delvist op på ved at tilbyde to års ubegrænset lagerplads i skyen til fotos og film med Google Fotos.

Se også:  Pixel 2: De første fotos fra Googles vidunderkamera

Batteriet i Pixel 2 er på 2.716 mAh hvilket ikke lyder af meget, men Android 8.0 Oreo er mådeholdent med sit strømforbrug. Det er en smal sag at få en fuld dags brug af mobilen og det kan strækkes til mere end halvandet døgn, hvis der skulle være behov for det.
Selve opladningen foregår tjept når tanken er tom. Der ræses fra 0 til 80 procent på en time, hvorefter den fulde opladning klares på yderlige tre kvarter.

Netværksmæssigt er Pixel godt udstyret med en Gigabit LTE-modem som sikrer god forbindelse under langt de fleste forhold.

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Googles bedste software

End de allerstørste fordele ved at vælge en Pixel-mobil, er at Google selv står for opdateringen af softwaren på telefonen. Og når nu det er Google selv der står bag Android-styresystemet, kan man være sikker på, at de nyeste Android-features vil være ombord. Nu loves der samtidigt mindst tre år med opdateringer, mod to tidligere.

Derfor er Pixel 2 også født med den nyeste Android 8.0 Oreo og dennes mange små nytænkninger såsom grupperede notifikationer, bedre strømstyring og picture-in-picture mode.

Mest iøjnefaldende er dog Googles nye Pixel-launcher som giver et friskt pust i forhold til standard Oreo, der visuelt ikke adskiller sig synderligt fra både Android 5, 6 og 7.

Hjemmeskærmen er gjort mere overskueligt, med et søgefelt (det er jo Google) som træder mindre tydeligt frem, men som nu er nemmere at nå, da det ligger lige over hjem-knappen. Ikonerne er nu rundere og tilpasser sig indholdet (Ur-app’en viser nu klokken).

Øverst finder du en widget, som samler de vigtigste informationer fra Googles Assistant, mens en ’always on’ skærm feature, giver et overblik over tid og notifikationer selv når mobilen er slukket. Små, fine og brugervenlige detaljer.

Læs også:

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Et intelligent kamera

Da Google Pixel 2 blev lanceret var Google ikke sene til også at påpege at netop deres kamera også blev kåret som det hidtil bedste mobilkamera af fotospecialisterne fra DXOMark. Den titel synes på mange måder også at være fortjent.

Her er ikke noget dobbeltkamera, hvorfor du må undvære den optiske zoom, men her er til gengæld et glimrende 12 megapixel modul med en lysstærk, stabiliseret optik. Prikken over I’et kommer dog i Googles software-lag, hvor både maskinlæring og kunstig intelligens har været inde over, for at sikre fantastiske resultater. Og det fungerer – for det meste.

I dagslys opfører Pixel 2 sig eksemplarisk ved at levere skarpe, farvemættede fotos med masser af dynamik. Fokuseringen foregår lynhurtigt, og kun portrætfunktionen kan udvise lidt tøven af og til.

Sidstnævnte bør slet ikke kunne lade sig gøre, for her er kun et enkelt kameramodul, men de snedige algoritmer forstår altså at skelne personer fra baggrunden – og den forstår at gøre det på overbevisende vis. Det hele falder dog sammen af og til når du fotograferer visse motiver, hvor portrætfunktionen helt giver op.

Se også:  DXOMark: Google Pixel 2 er den nye kamerakonge

Google Pixel 2 fotosample
Foto: Mobilsiden.dk

Når der bliver mørkt, gør Googles overbevisende efterbehandling også en god figur. Der leveres igen relativt detaljerede farverige resultater, noget som kun meget få smartphones kan præstere i dag. De mættede farver bidrager dog med lidt mere farvestøj.

På videofronten arbejder den digitale og optiske stabilisering sammen om at give ualmindeligt flydende og detaljerede resultater. Selv i fulde i 4K.

Det er ganske enkelt det bedste mobil-videokamera jeg har benyttet til dato. Jeg savner dog et par features som de nye iPhones kan prale med: 240 bps slow-mo og 4K i flydende 60 bps.

Google Pixel 2 test
Foto: Mobilsiden.dk

Behageligt kendskab

Googles nye topmobil ser ikke ud af meget og giver ved første indtryk ikke meget at glæde sig over. Men det vil givetvis blive en af de smartphones, som man dagligt vil glæde sig mere og mere til at bruge.

Det halvkedelige første indtryk ændrer sig heldigvis allerede fra første dag, hvor Pixel 2’s lynhurtige performance, praktiske størrelse og software samt det fantastiske kamera hurtigt overbevise en om, at her er en vaks topmobil.

Først skal der dog sluges en anden bitter pille: prisen. Googles markedsfører ikke telefonen i Danmark, hvorfor den kun kan købes som en uofficielt importerede version. Det skubber prisen en del over hvad sammenlignelige iPhones eller Samsung Galaxys koster.

Vi lander derfor på 4½ stjerner – en lavere pris vil dog kunne udløse op til en stjerne mere på sigt.

Den testede Pixel 2 model er udlånt af Proshop som fører Pixel 2 her.

Fordele:

  • Kompakt størrelse
  • Stærk ydelse
  • God, frontvendt lyd
  • Hyppige softwareopdateringer
  • Intelligent kamera i topklasse

Ulemper:

  • Småkedeligt design
  • For høj pris
  • Intet jack-stik og micro-SD
 

Efterfølgende nyt om emnet

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 22/11/2017 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med en vinkel omkring Galleri: Sådan ser Samsungs udgave af Android 8.0 Oreo udKlik her for fortsættelsen.. Seneste nyheder om Smartphone kan du læse her..